wrapper

Среда, 15 февраля 2017 12:33

На Рівненщині в інтернаті морозили особливих дітей(ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

На Рівненщині в Ясениницькому реабілітаційному центрі за температури 13 градусів тримають дітей з розумовими вадами. Щоб вони менше мерзли, вихователі на них одягають по декілька светрів

Про цю ситуацію йдеться в сюжеті ТСН. Зазначається, що інформацію журналістам повідомили анонімно.

Приїзд журналістів для директора став несподіванкою. Він здивувався, що хтось скаржиться на холоднечу.

Втім, градусник в спальні дітей показав +13 градусів.

Директор Степан Копера запевняє, то просто холодна кімната. Журналісти попросили показати сусідній кабінет. Там не тепліше.

«Ну ви бачите —вікна великі, це – раз. Але ж воно змішується повітря»,— пояснив директор холоднечу.

Те ж саме пояснення і для спортивної зали. Там позначка термометра не піднімається й до 12 градусів. Лише після ревізії термометрів в приміщенні, директор визнав - вирішив зекономити.

«Малі гроші виділяються на опалення, трошки. Це ж не то що холод який, щоб було холодно дітям», — каже Степан Копера.

Після побаченого та почутого журналісти питаються: чому дітям з особливими потребами не так холодно, як працівникам інтернату. У їхніх кабінетах стоять обігрівачі, яких немає у спальнях та навчальних кімнатах. А в директора — електрична батарея.

Що відбувається з інтернатом для особливих дітей, вирішили з’ясувати в управлінні освіти. Там запевнили — директорові економити не наказували. Впереше про це почули від журналістів.

«Там немає причин, що щось поломане, щось не працює, щось не вистачає. Я запитав директора, хто давав вказівку щось економити. На що він сказав, що він сам прийняв рішення. За свої рішення будете нести відповідальність»,— каже начальник Рівненського обласного управління освіти Григорій Таргонський.

На директора центру чекає догана. Журналисти зазначають, що своєму керівництву він пообіцяв, що до вечора у спальнях та класах для дітей буде тепло. В управлінні обіцяють це перевірити.

Прочитано 10 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.