wrapper

Пятница, 17 февраля 2017 16:59

Одеські активісти виступають проти виступів Крістіни Орбакайте в Україні

Оцените материал
(0 голосов)

Одеські активісти протестують проти виступів в місті російських артистів та добиваються скасування виступу Крістіни Орбакайте, концерт якої запланований на 8 березня, повідомляє Сьогодні.

Одеська громадська організація "Рада Громадської Безпеки" (РГБ) звернулися до Мінкульту та СБУ з офіційною заявою, вимагаючи заборонити концерт Орбакайте в Одесі, а також у трьох містах України – Харкові, Києві та Дніпрі. Причому активісти вимагають не просто скасувати виступи, а й оголосити співачку "нев'їзною".
Причиною цього стала участь Орбакайте в концерті "Дні Москви", який відбувався в Севастополі 2014 року. За словами голови РГБ Марка Гордієнка, Служба безпеки не зможе проігнорувати дані заяву, оскільки це є прямим порушенням законів України.

Втім, на офіційному сайті співачки жодних заяв про скасування концерту поки що немає. І виступ в Одесі все ще значиться в її графіку виступів. "Ми розуміємо, що це питання вирішує головне управління СБУ в Києві, але якщо ж нічого не вирішиться, ми блокуватимемо одеське управління, оскільки це дійсно зрада України", – переконаний Марк Гордієнко.

У прес-службі СБУ в Одеській області "Сегодня" розповіли, що інформації про заяву активістів у них немає. "Можливо, вона ще не дійшла до нас", – розповіла нам прес-секретар відомства Ганна Шевчук.
І хоча приблизно половину квитків, які, до слова, коштують чималих грошей, на концерт Крістіни Орбакайте шанувальники її творчості вже розкупили, одеські активісти вважають, що у них є всі шанси взяти верх в цій суперечці і домогтися бажаного, мовляв, навіть натяки від силовиків про це нібито були. До того ж, вважають представники громадськості, їхні вимоги цілком законні.

Прочитано 8 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.