wrapper

Среда, 22 февраля 2017 15:26

Стало відомо, хто з російських чиновників причетний до анексії Криму

Оцените материал
(0 голосов)

Міністр юстиції Павло Петренко назвав прізвища чиновників країни-агресора Росії, які причетні до анексії Криму. Про це він сказав в інтерв'ю LIGA.net.

"Інформація, яку я можу розкривати на даному етапі слідства, – це список осіб, які в ході анексії півострова Крим здійснювали агітацію українських військовослужбовців до переходу на службу в Збройні сили РФ: Галкін А.І. (командувач військами Південного військового округу, генерал полковник), Куликов В.В. - заступник командувача ЧФ РФ, контр-адмірал), Мірнов В.В. – заступник начальника центру зв'язку ЧФ РФ), Остріков О.Л. – начальник берегових військ ЧФ РФ в АР Крим, генерал- майор) і ряд інших", – зазначив Петренко.

Відповідаючи на запитання про докази підготовки захоплення Криму в 2013 році, Петренко сказав, що вони вже додані в перший позов до Європейського суду з прав людини щодо анексії півострова.

"Ми отримали їх (докази, – ред) від спецслужб, з показань свідків, від Міноборони. Все говорить про те, що план захоплення Криму в активній фазі реалізовувався вже в 2013 році. І про це точно знав Янукович. Він не міг не знати, будучи президентом", – підкреслив Петренко.

За його словами, йшло перекидання в Крим збройних сил РФ, проводилася диверсійна робота з місцевими органами влади.

"Багато інших підтверджень, які я не можу розголошувати. Це спростовує заяви Росії, що вона заступилася за "братній кримський народ", коли "київська хунта" захопила владу в Україні", – додав він.

Міністр юстиції уточнив, що в справі є свідки.

"Свідки дуже різні. Військовослужбовці, які вийшли з Криму, кримські татари, цивільне населення. У середньому в день ми опитуємо по дві-три людини. Це величезна робота. Ми фіксуємо інформацію від них і направляємо її в ЄСПЛ", – розповів Петренко.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.