wrapper

Среда, 22 февраля 2017 16:01

В "ДНР" не хочуть вже ніяких референдумів... навіть якщо їх пропонує Янукович

Оцените материал
(0 голосов)

Колишній президент України Віктор Янукович у листі до президента РФ Володимира Путіна запропонував шантажувати українську владу референдумом про статус Донбасу.

Про це йдеться у листі, опублікованому Russia Today.

"У разі невиконання нинішньою українською владою Мінських угод, необхідно ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу", - пропонує Янукович.

Також екс-президент хоче, аби Путін включив до перемовин в рамках Нормандського формату представників "сторони, яка протестує, та представляє народ Донбасу".

За його словами, він хоче припинення військових дій на Донбасі, створення широкої автономії на Донбасі в складі України, відновлення зруйнованих територій та допомоги біженцям і вимушеним переселенцям.

Окрім цього, колишній очільник держави просить Путіна "вимагати від української влади допустити представників спецкомісії Ради Європи та представників нинішньої української опозиції до проведення моніторингу розслідування злочинів, скоєних в Україні починаючи від 2014 року і до теперішнього часу".

"Повернути мир і верховенство права в Україні можна лише за умови об'єктивного і відкритого розслідування трагічних подій лютого 2014 року, які дали поштовх подальшій ескалації конфлікту, який переріс у громадянську війну в Україні", - стверджує він.

В свою чергу, ватажок "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко не бачить сенсу в проведенні додаткового референдуму про статус Донбасу, який запропонував екс-президент України Віктор Янукович. Про це повідомляє Интерфакс.

"Єдиний законний референдум, який пройшов в Донбасі, - це референдум 2014 року, і про інші не може бути й мови", - заявив бойовик.

Прочитано 18 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.