wrapper

Четверг, 23 февраля 2017 16:39

У Верховній Раді відзначили "День Криму" (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

Сьогодні, 23 лютого, у стінах українського парламенту відзначається День Криму, передає "5 канал".

"Ми не повинні забувати про окупований Крим та долю українців, що залишилися під окупацією. Ніхто не має права торгувати Україною. Ми звільнимо Крим, тому що Крим – це Україна", – сказав голова ВР Андрій Парубій.

В межах заходу кулуари Верховної Ради прикрасили кримськотатарськими прапорами. Розмістили і світлини незаконно заґратованих Кремлем активістів. Таким чином організатори заходу хочуть ще раз нагадати про події трирічної давнини. Окрім цього, переконують, нині українська влада робить недостатньо для того, щоб повернути півострів. Вимагають внести зміни до Конституції щодо статусу Автономії, а також покарати винних в анексії Криму.

"Сьогодні ми хочемо нагадати всім в Україні про те, що боротьба за повернення Криму продовжується, ми озвучимо деякі наші докори українській владі, особливо за те, що нічого не робиться щодо переформатування кримської автономії," – прокоментував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Також в кулуарах Ради відбувається благодійна акція "Рука допомоги" на підтримку дітей політв'язнів у Криму. В межах акції представлені кримськотатарські сувеніри, національна кухня кримських татар.

Також сьогодні, у третю річницю анексії Криму, в Раду запросили дітей з кримськотатарського фольклорного колективу "Кримська родина", які переїхали з тимчасово окупованого півострову. Вони в національному вбранні зачитали вірш "Ми повернемось", який було написано ще в період депортації кримських татар Радянським Союзом.

Прочитано 15 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.