wrapper

Пятница, 24 февраля 2017 09:37

В Сумах колишній працівник СБУ намагався підірвати банкомат. Поранено поліцейського

Оцените материал
(0 голосов)

23 лютого, вночі в Сумах спрацювала сигналізація банкомату на вул. Харківська, б. 98. На місце події виїхали співробітники Управління поліції охорони в Сумській області. Поряд з банкоматом вони побачили чоловіка, який намагався втекти від переслідування та застосував вогнепальну зброю, зробивши декілька пострілів у бік працівників поліції і поранивши при цьому одного з них у шию та голову.

У подальшому зловмисник намагався втекти на службовому автомобілі Управління поліції охорони. Однак правоохоронці, застосувавши табельну зброю, зупинили його та затримали, при цьому нападник отримав поранення ноги.

34-річного зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Водночас перевіряється причетність затриманого до 8 аналогічних пограбувань банкоматів на території області в період з серпня 2016 року по лютий 2017 року.

Від куль бандита постраждав сержант поліції 1975 року народження, який наразі у тяжкому стані перебуває в реанімації.

"Куля влучила в обличчя і застрягла у шийних хребцях. Борт з пораненим при виконанні поліцейським через годину вилітає на Київ. Дай Боже, щоб вижив", – пише очільник поліції Сергій Князєв.

Затриманий поліцейськими виявився колишнім співробітником СБУ. Про це "Укрінформу" повідомила керівник прес-групи УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.

"Затриманий поліцейськими зловмисник був звільнений з лав СБУ в листопаді минулого року. З того ж часу вилучене правоохоронцями посвідчення знаходиться у розшуку", – повідомила вона.

"Наразі керівництво СБУ дало доручення Управлінню СБ України в Сумській області розібратися та надати слідству всебічну підтримку у розслідуванні інциденту", – зазначила Рапута.

Прочитано 45 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.