wrapper

Пятница, 24 февраля 2017 15:46

Фірташа знов відпустили

Оцените материал
(0 голосов)

Земельний суд Відня у кримінальних справах сьогодні відмовився задовольнити клопотання прокуратури про тримання під вартою українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Як повідомляє Deutsche Welle, прокуратура просила подовжити тримання під вартою Фірташа, затриманого 21 лютого, через запит Сполучених Штатів Америки на екстрадицію бізнесмена.

Суд у Відні вирішив, що застава в розмірі 125 млн євро, внесена захистом Фірташа у 2014 році, є достатнім запобіжним заходом. Також у суді зазначили, що Фірташу заборонено залишати територію Австрії, вилучено закордонний паспорт, йому необхідно регулярно відмічатися в суді.

Це рішення Земельного суду Відня у кримінальних справах може бути оскаржене сторонами впродовж 14 днів. Як відомо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня як апеляційна інстанція дозволив екстрадицію Фірташа до США, визнавши рішення першої інстанції неправомірним.

Попереднє рішення від 30 квітня 2015 року визнавало, що запит США на екстрадицію Фірташа мав "у тому числі і політичну складову". Одразу після засідання апеляційного суду Фірташа затримали на 48 годин через запит Іспанії щодо його екстрадиції. 23 лютого Земельний суд Відня у кримінальних справах не побачив підстав брати Фірташа під варту для його екстрадиції до Іспанії

Прочитано 11 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.