wrapper

Пятница, 10 марта 2017 12:01

На Закарпатті перевіряють підписи поліцейських проти керівництва

Оцените материал
(0 голосов)

В управлінні патрульної поліції Ужгорода та Мукачева розпочато перевірку за фактом висловлення недовіри керівництву обласної патрульної поліції.

Про це Укрінформу повідомив прес-секретар Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Ернест Завадський.

Перевірку проводитиме Департамент нацполіції. Також патрульні заявляють про маніпуляцію особовим складом щодо збору підписів про незадоволення роботою керівництва.

"Наразі розпочата службова перевірка щодо ситуації зі збором підписів щодо незадовільної роботи керівництва поліції та гучними заявами губернатора. Про її результат, щойно вона завершиться, ми обов’язково повідомимо. Проводитиме перевірку Департамент національної поліції. Щодо ситуації, що склалася, можна сказати одне: завжди є ті, хто задоволені, та ті, хто незадоволені керівництвом. Але треба зазначити, що наразі вже маємо підтвердження від деяких із тих колег, чиї підписи поставлені під заявою до керівництва області, що вони підписували не цей документ. Виходить так, що недочитали, під чим ставлять підпис", - сказав Завадський.

В Управлінні кажуть, що не можуть коментувати дані голови ОДА Геннадія Москаля щодо бездіяльності патрульних.

Натомість в Управлінні патрульної поліції Ужгорода та Мукачева виклали інфографіку за їхньою версією "реального порівняльного аналізу стану злочинності в Ужгороді".

Цифри поліцейських стосовно стану публічної безпеки і порядку в Ужгороді за 2015 рік та за 2016 рік кажуть наступне: злочинів в публічних місцях стало менше на 34%, на вулицях – на 32%.

Як відомо, голова Національної поліції України Сергій Князєв призначив службове розслідування за фактом колективного звернення співробітників Управління патрульної поліції в Закарпатській області, в якому вони висловили недовіру своєму керівництву. Обставини інциденту у патрульній поліції Закарпаття вивчить спеціально створена комісія.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра МВС Арсена Авакова та голови Нацполіції Князєва з проханням змістити керівництво патрульної поліції на Закарпатті.

В оприлюднених Москалем документах йдеться про порушення законодавства, дисциплінарного статуту, приниження честі та гідності співробітників патрульної поліції керівництвом управління - майором поліції Юрієм Марценишиним та його заступником капітаном поліції Валерієм Найманом. Про недовіру керівництву поліції на Закарпатті висловилися 73 поліцейські.

Прочитано 70 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.