wrapper

Понедельник, 13 марта 2017 23:35

На Донеччині у блокувальників знайшли зброю. Затримано 43 особи

Оцените материал
(0 голосов)

В ході перевірки оперативно-пошуковими групами СБУ на станції Кривий Торець було виявлено осіб, які мали при собі зброю і відмовлялися її передати добровільно до органів поліції. Про це повідомили начальник управління СБУ в Донецькій області Олександр Куць та заступник голови Нацполіції України-начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін під час брифінгу у Краматорську.

Повідомляє Головне Управління Національної поліції в Донецькій області.

Олександр Куць відзначив, що останнім часом значно ускладнилася оперативна обстановка на лінії розмежування, через що виникла загроза вчинення терористичних актів на об’єктах критичної інфраструктури, а також проникнення ДРГ на підконтрольну Україні територію. У зв’язку з цим керівництвом АТЦ та СБУ та було прийнято рішення щодо проведення контрдиверсійних заходів в окремих містах на лінії розмежування.

У заходах задіяні сили СБУ, Нацгвардії та Національної поліції, зокрема близько 500 співробітників поліції Донеччини. Сьогодні відпрацьовувався Торецьк та прилеглі населені пункти.

— В ході проведення вказаних заходів оперативно-пошуковими групами СБУ було виявлено осіб, які мали при собі зброю і відмовлялися її передати добровільно до органів поліції. Є вказівка керівництва АТЦ про заборону перебування в зоні проведення АТО з власною мисливською зброєю, зареєстрованою громадянами інших регіонів. Оскільки полювання заборонено, тому зі зброєю знаходитися заборонено, — зазначив керівник управління СБУ в Донецькій області.

Про факт виявленої зброї у наметі, встановленому на залізничному переїзді на станції Кривий Торець, та відмову передачі її органам поліції співробітники СБУ повідомили до поліції через колл-центр 102.

Аби попередити правопорушення з використанням зброї та забезпечити безпеку жителів населеного пункту, поліцейські розпочали першочергові слідчо-оперативні дії з перевірки приналежності зброї та законних підстав володіння нею, однак блокувальники відмовилися проходити перевірку.

— Співробітникам поліції було надано злісну непокору, люди, які там були, відмовлялися надавати документи, видавати зброю, погрожували використанням зброї, бензопил. Всі ці люди були затримані, доставлені в Торецьке відділення поліції. Наразі на місці розташування намету продовжує працювати слідчо-оперативна група. Вилучено 8 одиниць різної зброї та вибуховий арсенал – 2 бойові гранати, порох, детонатори та набої, — зазначив В’ячеслав Аброськін.

Конфлікт було припинено. Для встановлення особи та з’ясування всіх обставин 43 учасника конфлікту були доставлені у відділення поліції.

— З цих 43 – один раніше судимий за вбивство, 9 – заявили що брали участь у проведенні антитерористичної операції, однак документів з них поки ніхто не надав. З цими людьми будуть також проведені слідчі дії по факту незаконного блокування залізничної колії, захоплення електровозу і по закінченні слідчих дій слідчий по кожному прийме рішення. Більша частина людей, які не брали активної участі у захопленні електровозу, потраплять додому, у свої міста, — наголосив генерал.

Очільник поліції Донеччини підкреслив, що усі громадяни не мають жодних тілесних ушкоджень. Один з учасників блокади — інсулінозалежний, він доставлений у лікарню, де йому надано допомогу. Чоловік буде доставлений на вокзал Костянтинівки та зможе потрапити додому.
Правопорядок відновлено. Дестабілізації ситуації не допущено. Уся вилучена зброя буде перевірена за реєстраційними базами даних та спрямована на експертизу.

Нагадаємо, залізнична колія на переїзді станції «Кривий Торець» в смт Щербинівка заблокована з 10 лютого. Крім того, блокувальниками було захоплено електровоз з 47 вагонами. За вказаними фактами слідчим відділенням Торецького відділення поліції було розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 279 «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства» та ч. 2 ст. 278 «Угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна» Кримінального кодексу України.

Голови силових підрозділів звернулися з проханням поставитися з розумінням до заходів безпеки, адже вони допоможуть зберегти правопорядок в містах та не допустити загибелі мирних громадян та військових.

Прочитано 58 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.