wrapper

Пятница, 18 ноября 2016 16:29

На Волині скандал: хлопчик помер від невизначеної хвороби (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

У Любомльському районі Волинської області 16 листопада помер 12-річний Сашко Мороз. Дитина скаржилася на біль у руках ще у неділю ввечері. А вже о 6-й ранку в понеділок сам не міг підвестися з ліжка. Батьки викликали швидку, яка оперативно доставила його у райлікарню, - пише місцеве видання Район.Любомль.

Провівши огляд, медпрацівники виявили ознаки начебто хвороби поліомієліту, дитину вже паралізувало. Хлопчика терміново реанімобілем повезли в Луцьк в обласну інфекційну лікарню.

Дві доби лікарі боролися за життя дитини, але хвороба прогресувала. У вівторок хлопчик впав у кому. А в середу вранці, так і не прийшовши до тями, помер.

Не допомогло дороговартісне лікування, вдень йшло до 15 тисяч гривень. Гроші передавали односельчани з надією, що зможуть урятувати дитину.

«Сашко був дуже хорошим, спокійним хлопчиком, гарно вчився. Минулого тижня у четвер та п’ятницю не пішов до школи, бо трохи кашляв та мав нежить. У неділю грався на вулиці з дітьми, – розповідає директор Головнянської школи Надія Савош.

Вчора, 17 листопада, у департаменті охорони здоров'я Волинської ОДА заперечили, що причиною смерті хлопчика був поліомієліт, бо дитина отримувала щеплення, повідомляє Цензор.НЕТ.

Головний спеціаліст з педіатрії Людмила Рожко відповіла: "Це не був поліомієліт. Точно. Дитина була щеплена". При цьому Рожко відмовилася назвати причини смерті хлопчика.

"Ми готуємо інформаційне повідомлення для всіх. І воно буде йти через прес-службу Міністерства охорони здоров'я", - сказала вона.

Проте, головний імунолог Національної медичної палати Олег Назар, стверджує, що навіть вакцинована дитина могла підхопити цей вірус.

"Скажімо так, в теорії один випадок захворювань з певного відсотка завжди буде. Але це більше пов'язано з особливістю імунних реакцій. Якщо у дитини низька активність імунітету, то одноразової вакцинації їй мало. Але імунограму ж ніхто не робить. Може також бути варіант мутації вірусу - ми вводимо один штам, а в природі він мутував і зустрічається інший", - зазначає імунолог.

Однак, на думку Олега Назара, цілком ймовірно, лікуючий лікар міг просто переплутати з поліомієлітом інший вид млявого паралічу. Але навіть у разі підозри на поліомієліт повинні братися вірусологічні аналізи, за якими можна точно визначити діагноз.

Пізніше Радіо Свобода опублікувала відео, в якому начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк заявив, що могла бути викликана симптомами від синдрому, схожими на поліомієліт.

За його словами, нині триває вірусологічний аналіз, відібрані зразки відправили на дослідження до Києва. Попередній діагноз, що спричинив смерть дитини – синдром Гійєна-Барре. Симптоми цієї хвороби схожі на поліомієліт, додав Ващенюк. Дітей, з якими контактував загиблий хлопчик, обстежили. Місцеві ЗМІ на Волині повідомили, що в середу в обласній лікарні Луцька померла дитина, яку госпіталізували в понеділок із ознаками паралічу.

Сьогодні, 18 листопада ТСН оприлюднило сюжет, в якому йдеться про те, що причиною смерті Сашка був не поліомієліт, а блискавичний перебіг хвороби Гієна-Барре - гостре автоімунне захворювання.

"У зв’язку з поширенням у медіа інформації про смерть дитини у Волинській області нібито від поліомієліту, повідомляємо, що за даними лабораторного, клінічного, інструментальних методів дослідження причиною смерті дитини є блискавичний перебіг хвороби Гієна-Барре - гострого автоімунного захворювання" - йдеться у сюжеті.

Прочитано 840 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.