wrapper

Пятница, 27 января 2017 00:05

У луцькій лікарні покинули напризволяще однорічного хлопчика з дитбудинку(ФОТО)

Оцените материал
(0 голосов)

У Луцьку в інфекційну лікарню привезли однорічну дитину з дитячого будинку і там покинули. Про це пише лучанин Роман Будчик у Фейсбуці.

"У Луцьку інфекційну лікарню, палата 213, потрапив хлопчик з луцького дитбудинку . Йому приблизно 1 рік, і він лежить сам, його привезли і покинули в лікарні, медсестри сказали лише, що має з дитбудинку прийти хтось , хто доглядає його, але так ніхто і не прийшов вже декілька днів!" - пише Роман.

"Мама, яка лежить в одній палаті з тим хлопчиком, розказує, що він не має їжі, привезли його в обшарпаному одязі, в комбінезоні, але без шапочки... і це зимою .... іграшка у нього зі шнурочка прив’язаного до кольорового паперу. Мама яка з ним в палаті, переодягла хлопчика в одяг від своєї дівчинки, той який мала, кормить своїми кашками, так як до нього нікому нема діла" - пояснює лучанин.

Роман зазначив, що небайдужі мами з Луцька, вирішили допомогти дитинці та закупити потрібні ліки, їжу, памперси та одяг.

"Але ж де ті люди, які повинні доглядати за тією дитинкою? Де фінансування зі сторони держави таким діткам? Де зараз директор дит будинку луцького? Куди йдуть ті тисячі, які виділяє держава на догляд за сиротами?" - обурюється чоловік.

В коментарях до посту за дитину вступились небайдужі люди, які готові допомогти ліками, памперсами, їжею за віком тощо та вже завтра зранку вирушають до лікарні. Проте лучан турбує: чому дитячий будинок покинув дитину напризволяще? З дитиною, в такому випадку повинні відправляти медсестру з установи, яка має доглядати за нею цілодобово, годувати, переодягати, лікувати. Також, слід зазначити, що в луцькому приюті діти живуть в досить непоганих умовах - мають вдосталь одягу, іграшок, їжі тощо. Громадськість міста дуже часто відвідує такі установи, аби на власні оці переконатись, що до дітей там ставляться добре та вони нічого не потребують.

"Україна небайдужа"

Прочитано 342 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.