wrapper

Суббота, 04 февраля 2017 18:47

Дніпровські медики рятували очі британському фотографу, пораненому в Авдіївці

Оцените материал
(0 голосов)

Медики Дніпра врятували очі британському фотографу Крістоферу Нанн (CChristopher Nunn), пораненому напередодні в Авдіївці, передає ПроДнепр.

Британський фотожурналіст Крістофер Нанн (Christopher Nunn) отримав поранення в обличчя 2 лютого під час обстрілу міста Авдіївка Донецької області. Нун працював в Авдіївці разом з перекладачем із Дніпра. Він готував матеріал про загострення на Сході України. Ввечері в Авдіївці снаряд влучив в квартиру у багатоповерхівці. Господарка, яка перебувала на кухні і робила чай Крістоферу Нуну, загинула.
Фотограф був шпиталізований у Дніпро - в лікарню Мечникова.

Напередодні у коментарі головний лікар Дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко розповів, що в журналіста важке поранення ока, посічено осколками обличчя та є непроникне поранення в груди: «Сьогодні вночі, о четвертій годині ранку, до нас надійшов британський журналіст Крістофер Нанн, йому 33 роки. На жаль, осколком від міни, що розірвалася, йому пошкодило око. Поранення дуже важке. У нього, по суті, вибито одне око, друга повіка постраждала. В даний час офтальмологи роблять усе можливе, щоб врятувати друге око".

Операція тривала понад чотири години.

Ліве око довелося буквально складати наново, адже півсантиметровий шматок пластику просто розірвав орган. З правого ока також дістали численні осколки.

"Кришталик був повністю розбитий, перемішаний зі скловидним тілом в оці. Довелося все це прибрати. Там же виявилося велике чужорідне тіло, розміром близько п'яти міліметрів Фактично відшарувало сітківку. Нам довелося укласти сітківку і підшити штучний кришталик навколо ока", - розповів керівник обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

У своєму Твіттері Крістофер повідомив, що живий:

Також в мережі збирають кошти, аби підтримати Кристофера після операції: 

Прочитано 24 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.