wrapper

Понедельник, 06 февраля 2017 12:20

Поранений в Авдіївці британський фотограф: "Цей жах на Донбасі триває"

Оцените материал
(0 голосов)

Поранений у Авдіївці фотограф Крістофер Нанн розказав про своє поранення і попросив згадати тисячі людей, котрі загинули чи страждають, як він написав, "на цій тупій війні"

Британський фотожурналіст і документаліст, котрий отримав поранення в око під час обстрілу Авдіївки, написав у Твіттері:

«Дякую за добрі побажання, я одужую, але будь-ласка, це не про мене, це стосується тих тисяч, котрі померли чи страждають на цій тупій війні».

У іншому твіті Нанн продовжив:

«Вражений підтримкою і дуже вдячний, але будь-ласка не забувайте, що цей жах на Донбасі триває. Ця війна має припинитися негайно».

Днем раніше Нанн розповів про те, за яких трагічних обставин він дістав поранення:

«Я хочу подати свою версію подій у Авдіївці 2 лютого, оскільки було немало плутаних новинних публікацій, багато з яких було надруковано навіть перед тим, як я встигнув поспілкуватися з моїми дівчиною чи родиною. Я приїхав до Авдіївки у четвер, 2 лютого, з моїм водієм і другом Вовою. Ми відвезли медичну допомогу у лікарню, а потім більшу частину дня ходили по місту і спілкувалися з мешканцями. Нещодавно там знову спалахнули бойові дії і місто уже кілька днів було без води та електрики. Довкола міста на околицях було чути артилерійський вогонь, але нічого особливо значного. Ввечері ми пішли відвідати Олену, добру подругу одного друга, щоби побачити, як вона живе в нинішніх умовах. З їжею і чаєм ми сиділи за столом у неї на кухні. З приходом вечора, артилерійський вогонь став частішим і відчутно ближчим. Але це не було чимось надзвичайним, як вважала Олена, котра всю війну прожила в Авдіївці.Несподівано поруч із кухонним вікном розірвалася ракета. Я був у спальні, і скло та уламки від вибуху потрапили мені в обличчя, частково в моє ліве око. Вова був у коридорі і поранень не отримав. На жаль, в момент розриву ракети Олена була на кухні, вона померла від поранень. Ми сиділи на кухні лише кілька моментів перед цим, і якби ми там лишались, то загинули б усі. Зараз я одужую в шпиталі у Дніпрі. Шрами на моєму обличчі заживуть, а лікарі провели операцію на моєму лівому оці, яка пройшла дуже добре. Я хочу подякувати моєму братові Вові за всю його допомогу, медиків у Авдіївці, котрі евакуювали мене в Дніпро, а також весь медичний персонал тут, усіх, хто чудово потурбувався про мене» - написав Нанн.

Прочитано 22 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.