wrapper

Воскресенье, 12 февраля 2017 19:49

Кличка оштрафували на 640 гривень за неповагу до суду

Оцените материал
(0 голосов)

Мера Києва Віталія Кличка оштрафували на 640 гривень за неповагу до суду, оскільки він вчетверте не з’явився до Дарницького суду, куди його викликали в якості свідка у кримінальній справі щодо скандальної забудови на Осокорках.

Про це повідомив активіст Володимир Тищенко на своєму каналі у You Tube.

"Через очевидну неповагу до суду голови президентської парті, суддя Дарницького районного суду Любов Сизова оштрафувала Кличка на 640 гривень та знову виписала йому повістку", - написав він.

За словами Тищенка, Кличку вручили повістку до суду на засіданні Київради 9 лютого, однак на засідання суду 10 лютого мер все одно не прийшов.

"Причиною ухиляння мера від суду є те, що він не бажає свідчити у даній справі, оскільки йому доведеться визнати свою бездіяльність, внаслідок якої були травмовані десятки киян на Осокорках. Тоді громада знесла незаконно встановлений паркан біля станції метро "Осокорки", який охороняли десятки "тітушок" забудовника, що й спричинило масову бійню", - пояснив Тищенко.

Він також додав, що скільки Кличко є основним свідком по даній справі, то у разі, якщо він вп’яте проігнорує повістку, у судді не залишиться іншого вибору, як задовольнити його клопотання про примусовий привід мера.

"Аналогічна ситуація спіткала і ще одного свідка, депутата Верховної ради Дмитра Білоцерковця, якого також за неповагу до суду оштрафували, та знову викликали до суду 6 березня на 14:00", - підсумував Тищенко.

Як повідомив "Українській правді. Київ" нардеп і радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, жодних повісток до суду він не отримував, а рішення про штраф оскаржуватиме.

"Мені офіційно жодних повісток не приходило за місцем роботи. Єдиний раз було ще минулого року, що пан Тищенко у їдальні Київради показував – не вручав, бо не має таких повноважень, – а показував якусь повістку. Але там було прізвище БілоцеркІвець", - сказав нардеп.

"Я тоді попросив пана Тищенка, щоб повістку написали правильно і прислали мені за місцем роботи", - додав Білоцерковець.

Він додав, що не має наміру ігнорувати суд, і у випадку, якщо буде повістка, то прийде і буде свідчити.

"Якщо ж суд дійсно виніс штраф, то я зі свого боку буду оскаржувати його у суді, бо мене ніхто не повідомляв, ніяких повісток я не отримував", - сказав нардеп.

Прочитано 116 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.