wrapper

Среда, 22 февраля 2017 01:10

Фірташа арештували (ФОТО)

Оцените материал
(0 голосов)

 Український олігарх Дмитро Фірташ був затриманий в будівлі суду у Відні після того, як суд дозволив його екстрадицію. Спочатку про це повідомив на своїй сторінці в Twitter журналіст видання Time Саймон Шустер.

«Фірташ тільки що був затриманий у будівлі суду австрійською поліцією. Юристи підтверджують, що він зараз перебуває в ув'язненні», - написав журналіст.

Пізніше прокуратура Відня підтвердила затримання Фірташа. Речниця прокуратури наголосила, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду про екстрадицію і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей, передає Deutsche Welle.

У прес-службі олігарха заперечували, що його арештували у будівлі суду в Австрії.

Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США. Остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції.

Як відомо, Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро Ордер на його арешт був виданий окружним судом американського штату Іллінойс влітку 2013 року.

У США Фірташу пред'явили звинувачення в передачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

30 квітня 2015 року Фірташ на засіданні суду у Відні відмовився від добровільної екстрадиції в США. У листопаді 2016 року Австрія отримала запит на екстрадицію Фірташа в Іспанії, яка оголосила його в розшук.

Раніше Фірташ був оголошений в розшук Антикорупційної прокуратурою Іспанії разом з двома своїми імовірними спільниками - громадянами України. Фірташа звинувачують у відмиванні грошей в Іспанії. Так, одночасно з видачею ордера на розшук в Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших передбачуваних спільників Фірташа. За даними іспанської прокуратури, ці люди створили для Фірташа ряд офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії і вкладалася в нерухомість. Мова йде про "десятках мільйонів євро незаконного походження".

В Україні Фірташу також загрожує арешт, про що неодноразово заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Прочитано 28 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.