wrapper

Четверг, 23 февраля 2017 09:39

На Львівщині подружжя пияків перетворило 5-річного сина на сироту при живих батьках (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

На Львівщині п'ятирічний хлопчик живе в нелюдських умовах – у холодній брудній хаті, недоїдає і постійно бачить нетверезих маму і тата. Аби вижити, дитина бігає по сусідах і просить їсти. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Віктор - батько п'ятирічного Ігорчика - лежить у брудному ліжку і курить. Матір дитини Леся Гуменюк одразу виправдовується: "Я така є, моя мама, в мене всі пияки в сім'ї, і я така".

Жінка каже: у хаті холодно, бо немає сухих дров, з харчами теж біда. На кухні розбита піч, прогнилий диван, скрізь розкидане лахміття, порожній і брудний посуд, а замість вікна - поліетиленова плівка.

Про те, що дитина виховується в таких умовах, у соціальній службі знали. Поліція кілька разів штрафувала батьків за неналежний догляд. Ті обіцяли все виправити, інспектори під час кількох візитів бачили покращення. Але усе зійшло нанівець.

"Вона просила, щоб дитину не забирали, в хаті було тепліше, гріла пічка і було зварено їсти, не так як цього разу. На мою думку, ця сім'я не виправиться, тому що в них є ще діти, які в дитячому будинку, до яких вони не приїжджали, їхнім життям і долею не цікавились", - каже старший інспектор Золочівського відділу поліції Оксана Березіна.

Кілька днів тому Ігорчика із холодної хати забрала до себе сусідка. Жінка каже: хлопчик трохи занедужав, тож лікує його і відгодовує.

"Він дуже любить молоко, ви знаєте, він як дуже голодний, то він може випити літру молока", - каже сусідка Марія Хомишин.

Дитина добре розвинута, бавиться, малює і навіть вивчає абетку. Повертатись до хати батьків не хоче.

Родина Гуменюків у соціальній службі на обліку уже п'ять років. З батьками постійно проводили бесіди і вірили, що вони отямляться.

"Хлопчик вижив, просто не знаю як, за допомогою ще сусідів. Ми давали їм шанс постійно, вчора буквально я говорив з матір'ю, вона мені плаче, божиться, що покращаться, але я вже знаю такі сім'ї", - каже спеціаліст служби у справах дітей Золочівської райдержадміністрації Андрій Гневко.

Соціальні працівники уже готують документи на позбавлення батьківських прав на усіх чотирьох дітей, наймолодшого Ігорчика також помістять у інтернат, де зараз його старші брати і сестри.

Прочитано 23 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.