wrapper

Пятница, 10 марта 2017 09:28

На Одещині селяни вчинили бунт через сміття зі Львова (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

Вісім вантажівок висипали побутові відходи на сміттєзвалище села Молога на Одещині, але один із "Камазів" застряг у багнюці. Витягав машину місцевий тракторист, і лише після цього люди дізнались, хто ж закидає сміттям околицю їхнього села, йдеться в сюжеті ТСН.

Обурені селяни зібралися на місцевій площі наступного ж ранку. "Нам хочуть це звалище, якого б нам вистачило на десять років, за три дні засипати", - хвилюється місцева жителька Валентина Бєляєва. Люди й раніше бачили вантажівки, причепи яких були закриті тентом, але не уявляли, що їм завезли сміття. Вночі ж фури ще й зламали шлагбаум, який обмежував в'їзд на звалище. Там серед сміття знаходять речові докази, наприклад, чеки з львівських магазинів та обгортки від тамтешнього морозива. Селяни планують розпочати цілодобове чергування біля сміттєзвалища, аби не допустити більше вантажівок зі смердючим непотребом.

Голова села вже звернулася до поліції. "Люди настільки агресивно налаштовані, вони погрожують перекрити трасу. Якщо, не дай Боже, піймаємо тут ці фур, то просто ці фури залишаться тут спалені", - попереджає Ганна Гаврилюк.

Тим часом у львівській міськраді вже давно мають стандартну відповідь на звинувачення у забрудненні сміттям усієї України: мовляв, є домовленості з перевізниками на відвантаження сміття, а куди вони його дівають – це вже муніципалітету не стосується. На Одещині ж вирішили цю справу так не полишати і вже готують матеріали судового позову.

Прочитано 43 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.