wrapper

Суббота, 05 ноября 2016 18:00

Фанатам "Зарі", що фотографувалися з прапором України в Луганську, шиють шпигунство та записали їх до націоналістів з "Азову"

Оцените материал
(0 голосов)

Бойовики "ЛНР" заявили, що затримали представників "радикального неонацистського угруповання, що є підпільним відділенням батальйону "Азов" - групу фанатів футбольного клубу "Зоря" "Ультрас Чорно-Бiлi".

Про це 5 листопада заявили у так званому міністерстві держбезпеки "ЛНР".


Затриманим представникам "іноземних радикальних угрупувань" інкримінують "пропаганду ідеології крайнього націоналізму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та здійснення розвідувальних операцій на території "ЛНР" під контролем спецслужб.

За повідомленням бойовиків, зокрема, затримані - Овчаренко Владислав Валерійович, 1996 року народження та Ахмеров Артем Олегович 1997 р.н.

"Щодо них порушено кримінальну справу за статтею 335 КК ЛНР (Державна зрада у формі шпигунства)", - заявили в "ЛНР".

"Встановлені факти вербування громадян Овчаренко В.В. і Ахмерова А.О. співробітником ГУР МОУ з позивним "Великий і Злий" і передачі інформації, що становить державну таємницю, а також зберігання символіки батальйону "Азов", "Правого сектора", ФК "Зоря" ("Ультрас Чoрно-Бiлi"), поширення ними неонацистської літератури і листівок із закликами до повалення конституційного ладу "ЛНР". Їх діяльність фінансувалася українськими спецслужбами і праворадикальними організаціями України", - заявили бойовики.

Також повідомляється, що проводяться перевірки "на можливу причетність членів угруповання до коректування артилерійського вогню по Луганську у 2015 році, до масових вбивств на "Майдані" у Києві, в одеському Будинку профспілок, до провокацій і нападів на активістів під час проведення "референдуму "ЛНР".

Також в мережі з'явилося відео обшуку в будинках затриманих хлопців: 

В самому "Азові" заявили, що затримані люди, яких в "ЛНР" видають за бійців полку "Азов" можуть бути хіба що прихильниками руху. Про це Громадському радіо розповіла прес-секретарка полку Мар’яна Хомеріпі.

За її словами, ці люди не можуть бути бійцями полку «Азов», тому що він дислокується в іншому секторі АТО і не має представників у Луганську.

«Наразі у нас немає інформації, що це наші люди. А, враховуючи те, що «вкид» зробили російські ЗМІ, то вони «вкидують» таке про «Азов» ледь не щодня. Тому можливо це «страшилка» якась», — зазначила вона.

Вона уточнила, що у Луганській області є осередок цивільного корпусу, але він не в Луганську, а на території, що контролюється Україною.

«Можливо, це якийсь прихильник, який живе на окупованій території, можливо…Ми можемо таке припускати, що у людини була символіка, тому його прийняли за члена формації «азовського» руху», — додала Мар’яна Хомеріпі.

Прочитано 10 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.