wrapper

Четверг, 10 ноября 2016 11:52

Волонтери пропонують Шуфрічу віддати свій Mercedes G350 на користь АТО

Оцените материал
(0 голосов)

Волонтери фонду «Повернись живим» та «Народний тил» виступили з ініціативою «е-десятини» - проханням до найбагатших чиновників пожертвувати на потреби армії частину задекларованих ними статків, передає Главком

Так, 10 листопада активісти надішлють листи-звернення донародних депутатів, міністрів та мерів міст з такою пропозицією. «Листи офіційні з ввічливим проханням допомогти армії. Готуючи їх, ми читали депутатські декларації, рахували майно і переводили його у тепловізори», - зазначає ініціатор акції Віталій Дейнега.

Зокрема, у листі до нардепа Нестора Шуфрича активісти зазначають, що якщо парламентар не готовий надати фінансову допомогу, то він може пожертвувати один зі своїх автомобілів. «Той же Mercedes G350, який разом ми зможемо продати на відкритому аукціоні. Його орієнтовна вартість складає 100 000 у.о., що є еквівалентом: 33 тепловізорів(3000 у.о.), 7 реанімобілів з повним обладнанням (14 000 у.о.), або 2-х квартир для сімей загиблих учасників АТО», - йдеться у листі.

«Якщо з ідеологічних причин Ви не готові допомагати саме армії, ми надамо вам контакти наших партнерів, які займаються психологічною реабілітацією ветеранів АТО, працевлаштуванням тимчасово переміщених осіб, звільненням полонених, та іншим», - пропонують альтернативу активісти.

Учасники акції підготували листи-звернення для рекордсменів з кількості задекларованих об'єктів нерухомості – нардепам Дубневичам, ТОП-колекціонеру і поціновувачу мистецтва – депутату Нестору Шуфричу, любителям дорогих годинників – Таруті та Хомутиннику, також міністру-колекціонеру вин – Авакову та іншим топ-посадовцям.

Як повідомлялось, депутат Верховної Ради Олесь Довгий (депутатська група «Воля народу») задекларував 95 картин XIX – XXI ст., 10 статуй, 11 наручних годинників і 1,5 млн доларів готівкою в 2015 році. Прем'єр Гройсман задекларував 2,4 млн гривень, 460 тис. євро і 870 тис. доларів, а його дружина – 1,6 млн гривень і 372 тис. доларів готівки. А от екс-спікер Володимир Литвин здивував набожністю: він задекларував 32 ікони . Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко подав електронну декларацію , в якій задекларував квартиру в Києві площею 154 кв. м, п'ять земельних ділянок дружини і авторські права на її підручники та дисертацію

Прочитано 18 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.