wrapper

Среда, 18 января 2017 10:18

Валентина Бутенко погодилась на неправильний діагноз від лікарів, щоб не вмерти з голоду

Оцените материал
(0 голосов)

42-х річна Валентина Бутенко з Кременчука багато років живе з неправильним діагнозом, який їй поставили лікарі заради інвалідної групи. Визначити, що з жінкою, а не тим більше вилікувати її, вони не змогли – і єдине, що зробили для неї – дали другу групу інвалідності, аби непрацездатна одинока Валентина не померла з голоду.

Ця дивна невідома вітчизняним лікарям хвороба почала турбувати Валентину Бутенко в 2008-му році. Валентина працювала на ринку завідувачкою складом. Одного раз відчула сильний біль у поясниці, а ще постійно трималася температура 37-37,1. Два місяці Валентина терпіла, ходила на роботу, але в якийсь день у неї просто перестала згинатися нога, її немов струмом пробило.

Замість роботи якось дійшла до місцевої лікарні. В лікарні стояв старенький томограф, за допомогою якого і робили дослідження. Результати показали протрузію, або іншими словами передгрижовий стан.

- Дивно, що ніхто не звернув увагу на те, що в мене тримається температура, - згадує Валентина. – Адже грижа температури давати не може.

Лікували від тієї "грижі" Валентину три місяці, але результату не було. Вже лікарняний закінчувався, і треба було йти на роботу, а стан жінки не покращувався, а навпаки.

-І померти – не помираю, і жити не можна, - так описує свій стан жінка. Тоді Валентина вирішила звернутися у Міністерство охорони здоров’я.

Направили її в інститут нейрохірургії. Знову зробили томограму. І, звісно, ніякої грижі не виявили. Але що таке з жінкою? Чому вона страждає від болю, та чому в неї не збивається температура, чому вона не може працювати, якщо у неї нема важкого діагнозу?

Відповіді на ці питання намагалася знайти навіть головний невропатолог України у Харкові. Але марно. Валентина довго лежала в лікарні, звідки її виписали з абсолютно неправильним діагнозом! Це визнали, за словами жінки, самі лікарі, а вона мусила погодитися на це, бо не мала іншого випадку. Якщо не буде у картці важкого діагнозу – групу інвалідності не дадуть. А як жити, якщо працювати ти не можеш, а підтримати тебе нікому? Валентина – одинока. Поховала єдину сестру, а її матір, якій вже більше 70-ти, хворіє раком, і дуже немічна.

Вся ця історія с лікуванням, яке не допомагало, тягнулася 8 років. За цей час Валентина, м’яко кажучи, розчарувалася у медицині і в лікарях. Каже, що іноді її брав такий відчай, що хотіла накласти на себе руки. Але продовжувала боротьбу. Шукала відповідей, але знову марно. Зверталася до інших лікарів, а вони, звісно, не підтверджували діагноз, поставлений в Харкові. Встановити правильний також не могли. Виходило якесь пекельне коло – або жінку виписують без права на лікування та знімають групу, або вона доживає свій вік з неправильним діагнозом, але зі статусом інваліда!

Одного разу Валентина зв’язався з нардепом В'ячеславом Передерієм, він тоді займав високий пост у Мінздраві.

- Він казав, що мені треба їхати у Німеччину, що там мають можливість встановити мені діагноз. Тоді німці виставляли рахунок на 3 тисячі доларів. Це для державі малі гроші. Бо якщо мені не можуть встановити діагноз тут, то нехай допоможуть поїхати туди! – каже Валентина.

Але жінці не вдалося перемогти систему. Пройшовши обстеження в усіх профільних інститутах країни, Валентина поїхала у Харків, щоб попросити лікарку зняти той неправильний діагноз. Але не тут-то було!

Їй пояснили, що у нас в країні немає положення – їхати за кордон на діагностику, можна їхати лише якщо діагностовано у тебе хвороба у нас не лікується. Звісно, можна поїхати, якщо хочеш, але коштів держава на це не дасть. Тому у Харкові Валентині сказали наступне:

- Слухай, Валю, я просто візьму і напишу, що ти не моя хвора. І ти нічого не доб’єшся. З тебе знімуть групу. І ти будеш шкандибати!

Почувши це, вона і "пошкандибала" додому. Чекати, поки хвороба остаточно візьме над нею гору… Останній часом Валю почав мучити нестерпний головний біль, біль у спині також не проходе, а одну ногу вона просто тягає…

Але шанс все ж таки є. Валентині не дали відповідей, що з нею, тому вона сподівається, що її хвороба – виліковна, просто треба спеціаліст, який би нарешті розібрався, що з жінкою і як її лікувати!

Валентина Бутенко зв’язалася з турецькою клінікою. Зрозуміти щось лікарям з її медичної картки з неправильним діагнозом та з прописаними під нього хибними симптомами, важко, тому вони запросили її на консультацію та обстеження.

Вартість обстеження – 3 600 доларів. Так, це, нарешті, справді шанс. Але де взяти ці гроші непрацездатному інваліду з пенсією розміром 1 300 гривень на місяць?

Валентина так довго боролася за життя, пройшла стільки випробувань, але так і не зустріла лікарів, які б їй допомогли. Останнім часом медицина в Туреччині інтенсивно розвивається, там є фахівці, сучасне обладнання, там допомогли багатьом людям. Але треба кошти!

Дуже просимо вас допомогти цій жінці зібрати відносно невелику суму та дати їй шанс на життя без болю та відчаю.

Корпоративные карты для быстрого пополнения
(эти карты "привязаны" к основным счетам МБФ"Подих життя")

1. Приватбанк
Карта № 5169 3324 0168 5782
МБФ "Подих життя"

2. Укрсоцбанк
Карта № 4273 2573 0175 9468
МБФ "Подих життя"

3. КРД АТ "Райффайзен банк Аваль"
Карта № 4239 2220 0056 3135
МБФ "Подих життя"
Для пополнения карточного счета нужно указать дословно (иначе деньги на счет фонда не поступят): картковий рахунок №2605511493, МФО 322904, ЕДРПОУ 36058191
(призначення платежу: Поповнення карткового рахунку СКР № 1005835300 МБФ "Подих життя" Благодійні внески, без ПДВ)

Важно! Если Вы захотите помочь конкретному подопечному, обязательно указывайте ФИО в назначении платежа: "Благотворительная помощь для ....... (ФИО подопечного), без НДС". Если не получилось внести ФИО подопечного в назначение платежа, можете позвонить в фонд в будние дни с 10:00 до 17:00 - (044) 562-47-42, (067) 223-44-45 и сказать какой платеж и для кого.

Расчетные счета в банках:

1. Счет в Печерском ф. ПАТ КБ " Приватбанк ", г. Киева 
п/с 26004052711155, МФО 300711,
МБФ "Подих життя", ЕГРПОУ 36058191
Назначение платежа: "Благотворительный взнос, без НДС"

2. Счет в ПАО "Укрсоцбанк"
п/с 26004000041482, МФО 300023, 
МБФ "Подих життя", ЕГРПОУ 36058191,
Назначение платежа: "Благотворительный взнос, без НДС"

3.Счет в КРД АТ "Райффайзен банк Аваль"
МФО 380805
п/р 26004473385 UAH
п/р 26003473386 USD
п/р 26002473387 EUR
п/р 26000473389 RUB
МБФ "Подих життя", ЕДРПОУ 36058191
Назначение платежа: "Благотворительный взнос, без НДС"

 

Прочитано 469 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.