wrapper

Воскресенье, 07 мая 2017 22:16

В Сумах знищили пам'ятник

Оцените материал
(0 голосов)

В місті Суми булв вулиця Героїв Сталінграду, яку рік тому перейменували в Героів Сумщини. Як не як, а декомунізаця. Нині мало хто думає про те, що термін “Сталінград” став символізувати собою готовність стояти до кінця, захищати останні рубежі. Без героїв Сталінграду не було б і перемоги.

На початку вулиці Героїв Сталінграду був встановлений меморіальний комплекс Алея Слави - центральна стела з історичною назвою вулиці, по обидва боки якої встановлені стенди з портретами Героїв Радянського Союзу. На початку алеї встановлено пам’ятних знак, що розповідає про втрати Сумській області в період окупації 1941-1943 років.

Вночі з 5 на 6 травня зі стели були відбиті букви із історичною назвою вулиці Героїв Сталінграду, і від назви міста, де у Велику Вітчизняну війну проходила всесвітньо відома Сталінградська битва, залишилися тільки сліди. Та нічні „герої” на цьому не зупинилися. 7 травня стелу зрізали зовсім, а її залишки відвезли на КП " Зеленстрой". Мабуть, вандали забули своїх дідів-прадідів, що могли загинути в страшній Сталінградській битві А хто забуває минуле – не буде мати майбутнього.

Ксенія Максимова

5559

5560

Прочитано 127 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.