wrapper

Среда, 09 ноября 2016 09:23

Держава більш не допомогатиме онкохворим українцям?

Оцените материал
(0 голосов)

Українські лікарні, де проходять лікування пацієнти з онкологічними захворюваннями, переходять на самофінансування і вони більше не зможуть отримувати фінансову допомогу від держави. Про це заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун  під час візиту в Вінницю, інформує replyua.net, посилаючись на «Інформаційну Вінниччину».

За словами Супрун, Міністерство більше не прийме програму держдопомоги «Онкологія», оскільки відомство буде тепер концентруватися тільки на профілактику небезпечних захворювань, а не на їх лікуванні.

«Мені б дуже хотілося спостерігати за тим, як в Україні процвітатиме профілактична медицина, щоб в країні ставало менше пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Чому ми зобов'язані їх всіх лікувати? Ми пізно виявляємо ці небезпечні хвороби» - підкреслила Супрун.

Також вона впевнена, що нова система медобслуговування, що передбачає появу сімейних лікарів, допоможе знизити рівень захворюваності на рак. Також Супрун припустила, що гроші на лікування онкохворих можуть виділяти місцеві бюджети.

В той же час, на сайті МОЗ України зазначили:

"Держава в жодному разі не припиняє фінансувати лікування онкохворих. Навпаки фінансування закупівель препаратів для онкохворих на 2017 рік збільшиться порівняно з 2016 роком. Незважаючи на зміну назви формату надання допомоги онкохворим (не "програми", а "заходи"), пацієнти отримуватимуть необхідну допомогу. Тим не менше профілактика, в тому числі онкозахворювань захворювань, є пріорітетом діяльності Міністерства охорони здоров'я" - йдеться в повідомленні.

"Закупівлі для конкретних категорій пацієнтів будуть здійснюватися через заходи, а не через програми. Команда МОЗ разом з громадськістю працює над тим, щоб більше категорій пацієнтів отримували необхідні безкоштовні ліки від держави" - пояснили на сайті МОМ.

Прочитано 3 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.