wrapper

Понедельник, 21 ноября 2016 20:58

Хорватія поділиться досвідом, як повернути окуповані території до мирного життя

Оцените материал
(0 голосов)

Хорватьська сторона на чолі з новим прем'єром Хорватіі Андрієм Пленковичем виступила з дуже цікавою ініціативою - створення двосторонньоі групи по вивченню і впровадженню досвіду щодо реінтеграціі окупованих територій, повернення іх до мирного життя. Про це пише на своїй сторінці в Фейсбуці Ірина Геращенко.

"Хорватія пройшла цей страшний шлях війни, повернення територій, іх відбудови. В Хорватіі розуміють , що конфлікт на Донбасі має своі особливості , він спровокований зовнішньою агресією з боку РФ , але справедливо зазначають, що після повернення територій першим питанням буде демілітарізація, реінтеграція, розмінування, гуманітарне врегулювання, інклюзивний діалог. Хорватські колеги готові ділитися своім досвідом в усіх сферах:законодавчі питання, гуманітарні, розмінування, бюджетна і монетарна політика. Домовилися , що на базі неформального парламентського майданчику " мінська платформа" долучимося до роботи комітету, який має запрацювати як міжурядовий" - пише Геращенко.

Вона зазначила, що велику частину зустрічі присвятили ситуаціі на Донбасі, питанню звільнення заручників( тут потрібен тиск всього світу), загостренням ситуаціі навколо окупованого Криму.

"Під час зустрічі обговорили багато питань двостороннього співробітництва та євроінтеграціі, Хорватія підтримує надання Украіні безвізового режиму і повну ратификацію Угоди про асоціацію. І нам важлива ця підтримка. Це була дуже конструктивна і дружня розмова, ми щасливі були привітати А. Пленковича у якості прем'єра Хорватіі і обговорити активізацію двостороннього діалогу з ним, як очільником нового уряду" - написала Геращенко.

Прочитано 38 раз

Похожие материалы (по тегу)

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.