wrapper

Четверг, 24 ноября 2016 02:04

Стало відомо, як педагог інтернату продавала свою ученицю (ФОТО)

Оцените материал
(0 голосов)

Учениця 7 класу спецшколи «Дивосвіт» с. Лоботин (Харківська область) ледве не була продана своєю вчитлькою, якій довіряла. Про це йдеться на ВВС, передає "Україна небайдужа".

За офіційними даними слідства, саме вчителька була ініцатором і навмисно "готувала" дівчинку для продажу.

Для цього забрала дівчинку з родини та поселила в інтернаті, під свою опіку. Її мати пригадує тепер, що Галина Коваленко дійсно докладала багато зусиль - "спокушала" їх гарною освітою та доглядом у "Дивосвіті".

Протягом останнього тижня семикласниця хворіла. Залишилась вдома. Вихователька щодня приходила її провідувати.

"Як вона приходила, з якими очима обнімала її, цілувала, знаючи, куди відправить! Три дні до нас ходила, як кажуть, підлещувалася. От їй треба було, щоб саме в понеділок вона була в школі!", - розповідає мама дівчинки.

15078743 1194032730686831 4474411571090996527 n

Вчителька домовилась з матір'ю, що сама відвезе дівчинку вранці. Після уроків вона залишила дівчинку на додаткове заняття, а потім, коли на вулиці вже стемніло, запропонувала піти до найближчої крамнички, купити щось з ласощів. Учням інтернату не дозволяють залишати територію закладу, проте Галина Іванівна заспокоїла ученицю, мовляв, попередить вихователя.

«Мене Галина Іванівна попросила, щоб я сходила за печивом. Я пішла. А вона сиділа в машині, і там була ще інша машина, і вона сказала, що в іншій машині моя сестра, що вона хоче зі мною поговорити», — розповіла дівчинка.

Вона додала, що із машини вийшла жінка, і виявилося, що ніякої сестри немає, а її збираються продаюти.

«Я тоді почала від них тікати. Але вони мене зловили, посадили в машину, тримали за руки і сказали, що вони із поліції. Але я не повірила і все одно від них втекла», — переповіла деталі інциденту школярка.

Зі стриманою гордістю мати додає: "Вона одного поліцейського навіть вдарила. Вони потім нам ще сказали: молодець дівчинка, боєць!"

Зазначається, що в цей час вчителька вже рахувала гроші в іншій машині. Тоді її і затримали.

15192576 1194033044020133 4656001394133116147 n

"Вона Громадянка України, 52 роки їй, викладач української мови та літератури спецінтернату для важких підлітків в Харківській області. Вона намагалася продати свою ученицю за 10 тисяч доларів. Підбирала покупця, торгувалася .. Чи пропонувала привести дівчинку в вказане місце і посадити в машину до покупця" - пише про вчительку на своїй сторінці в Фейсбуці Арсен Аваков.

За його словами, коли покупець поцікавився здоров'ям дитини, натякаючи, що мова йде про вилучення органів - за 1000 гривень принесла фотографії дівчинки і медичну карту.

"Галина Іванівна майже рік розробляла свій "бізнес-план" по продажу 13-річної Землячки. Вона визначили дівчинку з неблагополучної сім'ї в свій інтернат, підшукувала покупця, передавала документи. «Взяли» продавщицю «на гарячому» - коли вона вивела дитини за територію інтернату, привела дівчинку до «покупцям» і взяла гроші" - пише Аваков.

Поліцейські отримали інформацію про намір «педагога» 4 місяці тому, відразу відкрили виробництво і почали оперативний контроль і негласну охорону дитини.

Зараз затримана допитується слідчими і чекає суду щодо визначення запобіжного заходу.

Злочин - частина 2 ст. 149 КК України - продаж, інша оплатна передача людини з метою сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, втягнення у злочинну діяльність, залучення в боргову кабалу, усиновлення (удочеріння) в комерційних цілях, використання в збройних конфліктах, експлуатації її праці, вчинені щодо неповнолітнього.

15135760 1194032917353479 7846039388851507033 n

"Я, як людина, як батько, вважаю, що за подібні злочини нелюдь повинна отримати довічне. Але інкримінована стаття передбачає від 12 до 3 років позбавлення волі. Я, як міністр внутрішніх справ, очікую, що поліція і всі відповідні органи проведуть ретельне розслідування цієї історії і взагалі умов життя і навчання дітей в цьому інтернаті. Слідство і суд над мерзотницю буде під постійним моїм контролем" - підсумував Аваков.

Як повідомляла "Україна небайдужа", на Харківщині педагог інтернату намагалась продати дівчинку за 10 тисяч доларів.

Прочитано 403 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.