wrapper

Пятница, 25 ноября 2016 14:25

Шоу не буде: Допит Януковича перенесли через блокування "беркуту" (ФОТО, ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

 На судовому засіданні, де мали допитати екс-президента Віктора Януковича зробили перерву на 20 хв. Таке рішення озвучив суддя в залі Святошинського районного суду.

Перед цим обговорювалася можливість перенести засідання на 2 грудня, або 28 листопада через не доставку до суду "беркутівців" з Лук'янівського СІЗО, які проходять у справі як обвинувачені.

У той же час, судді в Ростові і Києві підтвердили наявність зв'язку.

Суддя в Ростові заявив, що повторне засідання Ростовський суд зможе організувати тільки 2 грудня, однак пізніше попросив перерву, щоб уточнити про можливість проведення засідання 28 листопада.

0607568 15240298 1151558651578554 971716314 n

У той же час Янукович озвучив заяву, в якій сказав, що відбувається "затягування судового розгляду" і "перешкоджання роботи суду".

"Я попросив би вас, ваша честь, при будь-якій можливості сьогодні провести засідання, це дуже важливо", – сказав він.

"Це моя власна ініціатива виступити свідком у цій справі. Це моє власне рішення. Тому я зацікавлений у тому, щоб була встановлена істина у цій справі і дійсно була мені надана така можливість", – додав він.

Янукович також сказав, що хоче зробити вступну заяву, однак з українського суду його перебили і сказали, що поки його допитувати не можуть і запитують лише про можливість прибути на засідання в інший день.

Після цього суди оголосили перерву на 20 хвилин, щоб обговорити це питання. Янукович також сказав, що хоче зробити вступну заяву, однак з українського суду його перебили і сказали, що поки його допитувати не можуть і запитують лише про можливість прибути на засідання в інший день.

Після перерви Святошинський суд переніс засідання, на якому повинні допитати екс-президента Віктора Януковича на 28 листопада 13.00 годину у справі злочинів на Майдані.

Янукович підтвердив, що зможе прийти на засідання у понеділок 28 листопада і попросив встановити, хто причетний до зриву засідання суду.

Як відомо, причиною переносу засідання стало недоставлення до суду обвинувачуваних - "беркутівців", які перебувають у Лук'янівському СІЗО у Києві. Близько сотні активістів руху "Правий сектор" блокують виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки повинні вивезти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" для участі в засіданні в Святошинського районного суду Києва у справі про вбивства активістів Євромайдан.

Прочитано 337 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.