wrapper

Суббота, 12 ноября 2016 22:17

У Києві вулицю назвуть на честь загиблого "кіборга" (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

У Києві з’явиться вулиця Ігоря Брановицького, оборонця Донецького аеропорту. За це рішення проголосували 79 депутатів Київради.

Відповідно до ухваленого рішення, у Печерському районі вулицю Перспективну перейменують на вулицю Ігоря Брановицького.

За словами керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, це рішення пройшло всі необхідні процедури, перейменування вулиці Перспективної підтримали 80% киян, що взяли участь в обговоренні.

Ігор Брановицький – Герой України, учасник Революції гідності, доброволець, оборонець Донецького аеропорту. Він залишився з пораненими після підриву перекриття терміналу ДАП, потрапив у полон до угруповання «Спарта», назвав себе кулеметником і зазнав жорстоких катувань. Як стверджують очевидці, Брановицького убив пострілами в голову громадянин Росії, бойовик Арсеній Павлов («Моторола»).

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своєму щорічному звіті про права людини у світі згадує про Брановицького, який потрапив у полон з іншими військовими, де його вбили. Очевидцем убивства у полоні Брановицького був оборонець Донецького аеропорту, боєць 80-ї аеромобільної бригади Юрій Сова.

Прочитано 77 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.