wrapper

Понедельник, 14 ноября 2016 01:24

Кількість населених пунктів, що знеструмлено від негоди зросло майже до 1000. Така погода буде ще 4 дні

Оцените материал
(0 голосов)

Протягом 12-13 листопада внаслідок несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 955 населених пунктів в 11 областях. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що до відновлення електропостачання населених пунктів задіяні 336 аварійних бригад обленерго.

"Станом на 21:00 13 листопада залишилося відновити 642 населених пунктів в дев'яти областях", - йдеться в повідомленні.

Найбільша кількість снігового покриву, до 50 см, рятувальники зафіксували в Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

"У Київській, Вінницькій і Черкаській областях спостерігаються сніг з дощем, а в Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській і Запорізькій - місцями в Одеській, Миколаївській, Херсонській - йде дощ, на решті території країни без опадів", - додали у відомстві.

Там також додали, що до ліквідації наслідків негоди всього залучено 4 513 тис. чоловік і 1 565 тис. одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 255 одиниць техніки і близько 900 осіб.

Як повідомили у Укргідрометцентрі, 14-17 листопада погода зміниться по всій території країни: очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, мокрий сніг з дощем та налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця.

Національна поліція України просить водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, бути уважними та обережними за кермом.

Правоохоронці нагадують, що в умовах низьких температур водіям необхідно звертати особливу увагу на підготовку до поїздки на далекі відстані: обов’язково використовувати гуму із зимовим протектором, перевіряти технічний стан своїх автомобілів, заряд акумулятора, тиск в шинах і електрику, наявність засобів для буксировки, по можливості антипробуксовочних ланцюгів.

Також, наголошується у повідомленні, водіям необхідно обов'язково мати з собою теплі речі та інші засоби, які можуть знадобитися у разі виникнення небезпечної ситуації.

Прочитано 3 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.