wrapper

Понедельник, 30 января 2017 12:21

Став відомий перелік підприємств, підконтрольних Україні на території ОРДЛО

Оцените материал
(0 голосов)

Україна зберігає контроль над рештою на непідконтрольній частині Донбасу активами державних підприємств "Укрзалізниця" і "Укренерго"

Також до переліку входять підприємства-експортери «Метінвестхолдингу» і корпорація «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД).

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

«Укрзалізниця» диспетчеризується з Києва, оскільки є об’єкти, які до сих пір працюють в єдиній енергосистемі. «Укрзалізниця», на нашу думку, і енергосистема, і підприємства, які працюють, як раз і показують відміну неконтрольованих територій Донбасу від того, що є в Автономній республіці Крим. Це необхідно, якщо ми хочемо, щоб ці підприємства продовжували працювати, експортувати. А вони не можуть продати продукцію без підтвердження Україною сертифікатом походження: це український товар. Сертифікат так просто не отримаєш», — сказав він.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб також надало перелік працюють на неконтрольованих територіях українських приватних підприємств-експортерів.

Група компаній «Метінвестхолдингу» (6 874 людини)

- ПАТ «Єнакіївський металургійний завод» (металопродукція безперервнолитої заготовки, куточки, швелери, балки, профілі для судно- і машинобудування, а також арматурний прокат для будівництва);

-СП ВАТ «Метален-сталь»;

- ЗАТ «Макіївський металургійний завод» (продукція: чавун, сталь і феросплави).

Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» (7 238 осіб)

Серед країн-імпортерів продукції ІСД-Білорусь, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Єгипет, Колумбія, Литва, ОАЕ, Польща, Росія, Румунія, Саудівська Аравія, Словаччина, Туреччина, Україна, Хорватія, Чехія та Естонія.

- ПАТ «Алчевськкокс» (кокс доменний, кокс доменний з трамбованої шихти, горішок коксовий, коксовий дріб’язок, а також супровідна продукція - бензол сирий кам’яновугільний, смола кам’яновугільна, кислота сірчана, амонію сульфат коксохімічного виробництва);

—ПАТ «Екоенергія»;

—ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» (металургійна і коксова продукція).

Прочитано 20 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.