wrapper

Воскресенье, 04 декабря 2016 20:39

8 грудня обіцяють презентувати е-базу переселенців

Оцените материал
(0 голосов)

Презентація тестового запуску електронної бази обліку внутрішньо переміщених осіб, яка планується на 8 грудня, має показати реальну кількість переселенців в Україні.

Про це повідомив заступник міністра з тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука.

"Я сподіваюся, що об'єктивні дані щодо кількості вимушених переселенців будуть зведені і доведені до суспільства 8 грудня, під час звіту Міністерства соціальної політики, після проведення тестового використання електронної бази обліку", - сказав Тука.

Він додав, що наявна база даних не містить усіх даних, які необхідні Міністерству з тимчасово окупованих територій та ВПО.

Читайте також: Мінфін перевірить дані про порушення прав переселенців на приватне життя
"Нас як міністерство, що має розвивати державну політику щодо внутрішньо переміщених осіб, цікавить не лише кількість внутрішньо переміщених осіб - існує величезна кількість питань, яку ми маємо знати. Але, на жаль, існуюча база даних не відповідає тим критеріям, які існують в нашому міністерстві", - додав Тука.

Він уточнив, що міністерство цікавлять дані щодо розподілу переселенців за статтю, віком, фахом та іншими критеріями.

Раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявляв, що верифікація вимушених переселенців має завершитися до 8 грудня, що дасть змогу отримати реальні дані про їх кількість.

Станом на 23 серпня Держслужбою з надзвичайних ситуацій було зареєстровано понад 1 млн 41 тис. вимушених переселенців з Донбасу та Криму.

Прочитано 4249 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.