wrapper

Вторник, 31 января 2017 12:52

Через сильні обстріли почалася евакуація жителів Авдіївки

Оцените материал
(0 голосов)

На Донбасі почалася евакуація старої частини Авдіївки Донецької області. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Євген Дейдей.

Прямо зараз почалася евакуація старої частини Авдіївки через сильні обстріли "Градами", - йдеться в його повідомленні. За словами Дейдея, ситуація стає все більш критичною.

Пастор церкви "Добрая Весть" Петро Дудник написав:

"Начали эвакуацию. Всю ночь Авдеевка под обстрелами. Работали грады и тяжёлое оружие.

Александр Александр Решетник привез хлеб, чтобы раздать людям. МЧС организовали горячий чай и кашу.

Ночью удалось подключить Авдеевский Коксохим к резервным генераторам и от завода пошло тепло в квартиры горожан.

Но топлива для поддержки завода осталось на 3 часа.

Очень ожидаемый Режим тишины с наступлением утра так и не наступил.

Ситуация очень напряженная. Через 3 часа закончится топливо на заводе и перестанет поступать тепло в квартиры. На улице мороз -17С. Через несколько часов дома остынут, перемерзнет отопление и всё...

Скорей всего массовая эвакуация начнется к ночи...

Мы готовы. Хотя честно, страшно, когда "грады" ложатся от тебя за пару сот метров.

Ночью поступил сигнал о том, что в Старой Авдеевке прямое попадание в дом. Дом горит, ранен мужчина. Мой брат, Геннадий Лысенко первый умчал туда и вывез раненого в больницу... Врачи сказали, что будет жить.

Продолжайте пожалуйста молиться. Ситуация критическая"

Зранку на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в Авдіївці Донецької області йшлося про те, що для евакуації жителів Авдіївки підготували 80 автобусів та два приміських електропоїзди, повідомляє ДСНС.

"Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ)", – сказано в повідомленні.

"Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тисячі 600 осіб за один рейс" – повідомляє ДСНС.

За словами голови Держслужби Миколи Чечоткіна, місцеві органи влади й рятувальники організували функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки.

У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів.

Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

"Найголовніше зараз – забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. На даний час сформовано 6 піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони", – сказав Зубко.
"За даними військових, впродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів по місту, а 30 січня – 800", – зазначив він.
Заходи щодо захисту населення та аварійно-відновлювальні роботи координує обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 230 осіб та 55 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС – 90 людей та 30 одиниць техніки.

На випадок ускладнення ситуації в Авдіївці ДСНС тримає напоготові зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 осіб, 14 одиниць електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача.

Напередодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що уряд буде підтримувати життєдіяльність у Авдіївці до моменту відновлення енергопостачання, яке припинилося через обстріли.

Прочитано 477 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.