wrapper

Четверг, 01 декабря 2016 15:37

Як будуть осучаснювати пенсії

Оцените материал
(4 голосов)

Після ухвалення у Верховній Раді законопроекту про осучаснення пенсій, їх перерахунок пройде автоматично для всіх, кому не здійснювався з 2012 року.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева сказав під час прямої телефонної лінії з читачами газети «Факты и комментарии».

Для втілення цього наміру потрібно близько 50 мільярдів гривень.

За словами міністра, для того, аби отримати фінансовий ресурс для перерахунку пенсій, спочатку підняли рівень заробітних плат у бюджетній та небюджетній сферах.

«Заплановане підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень дасть змогу за рахунок відрахувань у Пенсійний фонд накопичити фінансовий ресурс для подальшого перерахунку пенсій», - сказав Рева.

На сьогодні урядовці розробляють законопроект, що дасть змогу не лише осучаснити пенсії, а й, переконаний міністр, провести глибоку пенсійну реформу в цілому.

За словами міністра, осучаснення пенсій планувалося зробити цього року, але не вистачило ресурсів.

«Тому цю задачу ми плануємо вирішити в 2017 році», - сказав Рева.

Для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій або осучаснення. Однак він не проводився з 2012 року. Через це є пенсіонери, які отримують пенсію в розмірі 920 грн при мінімальному її розмірі на сьогодні 1074 грн.

Прочитано 5299 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.