wrapper

Понедельник, 28 ноября 2016 14:19

Російський суд залишив українського журналіста Сущенко під арештом

Оцените материал
(0 голосов)

 Лефортовський суд Москви продовжив арешт до кінця січня українському журналісту Роману Сущенко, обвинуваченому в РФ в шпигунстві.

Сущенко залишиться за ґратами як мінімум до 30 січня 2017 року, передає Інтерфакс-Україна.

"Клопотання слідчого задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо обвинуваченого Сущенка до 30 січня 2017 року", - оголосила рішення суддя Ганна Журман.

Справа слухалася в закритому режимі за клопотанням прокурора, яка вважала, що оголошення матеріалів справи може призвести до розголошення державної таємниці.
Як відомо, 2 жовтня паризький кореспондент українського агентства "Укрінформ" Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, був затриманий в Москві, де його звинуватили в шпигунстві. У ФСБ заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У Головному управлінні розвідки назвали фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст "Укрінформу" - розвідник.

Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував Сущенка на 2 місяці. 

Україна вимагає негайного звільнення Сущенка. 

За словами адвоката Сущенка, він вже протягом шести років проживає на території Франції, неодноразово відвідував Росію, і під час затримання перебував там з особистих мотивів. У Росії у нього проживають родичі.

Сущенка утримують в столичному СІЗО "Лефортово".

Прочитано 4 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.