wrapper

Вторник, 13 декабря 2016 00:01

В окупованому Криму затримали українського патріота

Оцените материал
(0 голосов)

В окупованому Криму українського патріота Володимира Балуха заарештували на 30 діб. Володимир Балух поки знаходиться в статусі підозрюваного, пізніше йому висунуть звинувачення. Про це розповіла директорка Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, повідомляє Громадське радіо.

«Його звинувачують по одній статті — "незаконне збереження або розповсюдження зброї, боєприпасів". Є серйозне припущення, що це все сфальсифіковано. Треба врахувати те, що і раніше в нього неодноразово проводили обшуки, але тоді нічого знайдено не було. Але після того, як він крім прапору на своєму будинку вивісив табличку з назвою „Героїв Небесної сотні“, то відразу у нього „знайшли“ патрони. Це все вказує на те, що це ще одна сфальсифікована справа. До цього був адміністративний арешт у нього, потім кримінальна справа за невиконання вимоги поліцейського. А зараз вже друга кримінальна справа за начебто зберігання зброї», — заявила Ольга Скрипник.

За даними правозахисниці, після затримання активіста призначили адвоката, проте в ході сьогоднішнього судового засідання він висловив недовіру адвокату за призначенням. Його інтереси представляв адвокат на запрошення, якого залучили для захисту родичі.

«Наскільки нам відомо, конкретно про фізичний тиск, побої або тортури від нього на даний час не поступало заяв», — додала вона.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.