wrapper

Пятница, 13 января 2017 15:31

Представники ХПГ розповіли, як живуть мешканці окуповонного села біля Попасної (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

Представники Харківської правозахисної групи (ХПГ) відвідали околиці Попасної на Луганщині. Спочатку ХПГ планувала відвідати окуповане село Новоалександрівка, що знаходиться в кілометрі від Попасної, проте потрапити туди вони так й не змогли - під час візиту розпочався бій.

Юрист ХПГ Павло Шваб зазначає, місцеві жителі  та військові розповіли (Попасної), що в Новоалександрівці давно немає світла та газу, немає достатнього постачання продуктів. Люди збираються групами та долають заміновані території, аби потрапити на контрольовану Україною Попасну. Тут вони купують продукти харчування.

Правозахисник Павло Шваб зазначає, що місцева влада відсторонилась від вирішення проблем жителів Новоолександрівки. Зараз там проживае приблизно 40 людей.

Прочитано 156 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.