wrapper

Вторник, 28 февраля 2017 01:37

Запоріжського пенсіонера, якого звинувачують у вбивстві живодера, поліція не пустила лікувати серце

Оцените материал
(0 голосов)

Як повідомляла "Україна Небайдужа", справа запорізького охоронця, який став на захист покаліченого собаки і ледве не загинув сам, набула чималого резонансу. Пенсіонера взявся захищати відомий адвокат Олександр Панченко, його справою зацікавився народний депутат Андрій Немировський, а громадськість оголосила збір коштів на підтримку літнього чоловіка.

68-річномумешканцю Запоріжжя Зауру Пруїдзе, якого поліція звинувачує в умисному вбивстві живодера, поліція не дозволила поїхати на лікування у київський інститут Амосова.

Про це "Україні Небайдужій" повідомив адвокат Пруїдзе Олександр Панченко.

Нагадаємо, охоронця СТО Заура Пруїдзе обвинувачують в умисному вбивстві напарника, який покалічив собаку, а після того, як Заур зробив йому зауваження, кинувся на нього з сокирою.

Зараз літній чоловік знаходиться під домашнім арештом. Пенсіонер у передінфарктному стані, він госпіталізований у терапевтичне відділення місцевої лікарні, бо кардіологічного відділення у медичному закладі немає. За словами Панченка, стан чоловіка зараз стабільно важкий.

Раніше Заур Пруїдзе вже переніс дві операції на серці, одну з яких лише місяць тому. Йому також робили операцію на очах, він хворіє на хронічний гепатит В та С.

"Ми звернулися в київський інститут Амосова, який спеціалізується на лікуванні серцевих хвороб. Там погодилася прийняти Пруїдзе, навіть знайшовся спонсор, який погодився оплатити лікування пенсіонера. Тим більше, одну з операцій на серці Зауру робили саме там, і той самий лікар готовий знову його прийняти, - говорить Олександр Панченко.

Але, за словами адвоката, керівництво поліції не дало дозволу на поїздку пенсіонера на лікування.

Олександр Панченко вбачає в цьому спробу слідства тиснути на літнього чоловіка з метою впливуна захисту своїх інтересах.

"У даному випадку мова йде про життя та здоров’я людини і тому мені не зрозуміла безапеляційна позиція слідства та прокуратури у цьому питанні", - каже він.

Зауру Пруїдзе зараз допомагають волонтери – вони носять йому їжу, купують ліки і навіть подарували телефон.

Адвокат Панченко підкреслив, що головною метою захисту є доведеність невинуватості Пруїдзе у скоєнні вбивства, адже чоловік лише захищався від збройного нападу.

Прочитано 4505 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.