wrapper

Суббота, 05 ноября 2016 18:10

На Луганщині підприємство зливало тонни хімічних відходів в Сіверський Донець

Оцените материал
(0 голосов)

У Луганській області одне з підприємств хімічної промисловості зливали хімвідходи в річку Сіверський Донець.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Під час здійснення господарської діяльності завод зливав у р. Сіверський Донець тонни шкідливих хімічних відходів, що призвело до суттєвого забруднення та зміни властивостей води", - йдеться в повідомленні.

В СБУ повідомили, що на території заводу є спеціальний шламовідстійник для нейтралізації шкідливих властивостей відходів.

"Однак керівництво заводу вирішило заощадити на екологічних заходах та утилізації відходів і просто скидати їх у ріку. Під водою було прокладено трубу, через яку щонайменш з 2014 року в Сіверський Донець підприємство викидало тонни хімікатів. У той самий час шламовідстійник не працював та перебував у занедбаному стані", - відзначили в СБУ.

Відзначається, що завод забруднив 10 км акваторії річки. У цій зоні зникла водна фауна і загинули водорості.

За матеріалами СБУ прокуратура Луганської області почала досудове розслідування за ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) КК України. Тривають слідчі дії.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.