wrapper

Пятница, 04 ноября 2016 09:29

Рева: Кабмін розгляне розмір пенсій (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

Міністр соціальної політики Андрій Рева анонсував перегляд урядом розміру соціальних стандартів у частині пенсійного забезпечення. Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передає "112 Україна".

 "Те, що ми сьогодні вносимо в парламент (проект держбюджету, - ред.) - це перший крок. Наступний, який ми будемо робити дуже швидко, це перегляд соціальних стандартів у пенсійному забезпеченні. Нам для того, щоб це зробити, реально потрібен ресурс. Ресурс ми можемо взяти лише в економіці. В економічній моделі, в якій живе сьогодні Україна, де 50% економіки в тіні, детінізація на цьому короткому історичному проміжку може дати бюджету і суспільству більше, ніж просто економічний ріст. Уявіть, що ми 10% економіки, яка перебуває в тіні, детінізуємо, 3% зростання і 10% ми отримаємо те, що є", - припустив він.

"Ми сьогодні маємо дірку, зменшення надходжень за ЄСВ у Пенсійний фонд за 9 місяців приблизно на 23 млрд грн. Тобто основна маса підприємців зробили це, а хтось повівся інакше. Тому ми пропонуємо інший крок. Давайте домовимося, що в нашій країні немає людей, які, працюючи, отримують менше. 47 тис. керівників підприємств в Україні декларують зарплату 1450 грн... Ми повинні прийняти комплекс заходів щодо детінізації. Ми повинні забезпечити пріоритет в зростанні заробітної плати, але не чиновників. Зарплату потрібно тим, у кого менше доходів, зменшувати розрив між дуже багатими людьми і дуже бідними", - вважає міністр.

Він додав, що в проект бюджету закладено 156 млрд грн на Пенсійний фонд, раніше було 145 млрд. "Це при тому, що якщо в минулому році 57% становив дефіцит Пенсійного фонду, то зараз він буде становити близько 50%. Тобто прискорено зростають надходження від ЄСВ, ми вийдемо приблизно 50 на 50", - уточнив Рева.

Прочитано 5 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.