wrapper

Пятница, 04 ноября 2016 02:14

Українські бійці повернулись з відзнаками з Марафону морської піхоти в США (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

У Борисполі зустріли - українських переможців. Ветерани Східної війни, брали участь у цьогорічному 41-у марафоні морської піхоти США та повернулись з відзнаками. Про це йдеться у сюжеті програми ТСН.

Суто спортивно – найкращий час у Дмитра Фесенка - 57 хв 15 сек. Вадим Свириденко, колишній фельдшер 128-ї гірсько-піхотної бригади, який втратив усі кінцівки після Дебальцівського пекла на фініші був найкращим – поміж таких, як і він, мужніх бігунів з усього світу.

У залу прильоту вони виходять останніми, усі загорнуті в прапори України. Дмитро Фісенко, Вадим Свириденко, Павло Степанов та Вадим Мазніченко – перші українці, які пробігли марафон морської піхоти США.

Цей марафон – найбільший у світі. Щороку у ньому беруть участь тридцять тисяч бігунів з усього світу. Усі, хто вклався в час дві години, отримують відзнаки. Вони на грудях усіх – і учасників, і їхніх супроводжуючих, які всі 10 кілометрів пробігли поряд.


Ця нагорода, каже Вадим Мазніченко далася йому кров'ю, в прямому сенсі слова, оскільки він двічі падав.

До такої складної траси не готувався і тезка Мазніченка – Вадим Свириденко. Під Дебальцево медик 128-ї бригади втратив обидві руки і обидві ноги. Складну дистанцію марафону він подолав за годину і трохи менше семи хвилин, при цьому жодного разу не те що не впав, а й не зупинився. Серед усіх учасників 41-го марафону морської піхоти США, які не мають жодної кінцівки, за результатом, йому не було рівних.

Вже зараз, в українській делегації зізнаються, що участь Павла Степанова була під загрозою. За місяць до польоту він зламав ногу у стопі, гіпс лікарі зняли за п'ять днів до того, як Павло сів у літак до Вашингтона.

Важкий шлях поряд з Павлом долав і його супроводжуючий Андрій. При цьому, він біг із прапором. Андрій – військовий медик, він ніс відповідальність за життя та здоров'я Павла і попри шалений ризик відмовити просто не мав права.


Прочитано 4 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.