wrapper

Среда, 16 августа 2017 14:28

Без оцінок і домашніх завдань - як молодші школярі навчатимуться з вересня

Оцените материал
(0 голосов)

 

Міністерство освіти і науки оприлюднило вимоги до навчання молодших школярів у новому навчальному році.

Про це йдеться у методичних рекомендаціях міністерства на сайті відомства.

У першому класі школярі не отримуватимуть домашніх завдань. У 2-4 класах обсяг роботи вдома має бути незначним. На виконання уроків учні 2-го класу повинні витрачати не більше 45 хв., 3-го - 1 год. 10 хв., 4-го - 1 год. 30 хв.

Учні молодших класів не матимуть домашніх завдань на вихідні, свята та канікули.

"Недопустиме перевантаження учнів завданнями, які містяться у додаткових посібниках, зошитах з друкованою основою: зафарбовування малюнків, складання схем, таблиць, виконання додаткових завдань і вправ, написання домашніх творів", - йдеться у повідомленні.

У 1-му класі учням не виставлятимуть оцінок. Оцінок можуть не отримувати й учні 2-го класу, якщо так вирішить адміністрація школи. Учнів 2-4 класів оцінюватимуть за 12-бальною шкалою.

Раз на тиждень на уроках фізкультури учні можуть займатися хореографією, плаванням, танцями чи іншими видами спорту. Для цього у школах мають бути відповідні умови.

Вчителі мають право самостійно організовувати навчально-виховний процес. Вони можуть переносити теми уроків, збільшувати або зменшувати кількість годин на вивчення матеріалу.

Педагоги також мусять запроваджувати інтегровані уроки.

"Головною метою інтегрованих уроків має бути не виклад максимального об'єму інформації, а формування цілісної картини світу і підвищення пізнавального інтересу учнів", - йдеться у рекомендаціях МОН.

Джерело

Прочитано 108 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.