wrapper

Суббота, 22 июля 2017 12:01

Рада прийняла шокуючий закон, тепер влада має право конфіскувати у вас все майно

Оцените материал
(0 голосов)

 Прикриваючись необхідністю голосування за євроінтеграційні закони Верховна Рада прийняла законопроект № 4054 про процедуру арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, який спричинить трагедію у сфері захисту прав українських громадян, передає Корупція.Інфо

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав народний депутат, член президії політради Кропу Віталій Купрій. Політик повідомив, що він голосував проти цього закону, оскільки, на його думку, визначення спеціальної конфіскації, прописане в законі, несе небезпеку для всіх громадян країни.

Так, закон передбачає, що спеціальна конфіскація полягає у примусовому безоплатному вилученні за рішенням суду у власність держави грошей, цінностей та іншого майна. Це відбувається за умови вчинення умисного злочину або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, визначеного Особливою частиною Кримінального кодексу, за які передбачено основне покарання у виді позбавлення волі або штрафу на суму понад 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Це означає, що тепер не суд, а слідчі і прокурори будуть визначати, чи є в тому, як ходить, їсть або спить людина, ознаки суспільно небезпечного діяння. І на підставі того, що ви комусь просто не сподобалися, що у вас є що забрати, що ви принципові і не прогинаєтеся під злочинну владу, у вас можуть відібрати все», – пояснив політик.

Джерело

Прочитано 4423 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.