wrapper

Среда, 22 февраля 2017 16:46

В столиці через правий та лівий берег Дніпра ходитиме швидкісний трамвай

Оцените материал
(0 голосов)

До кінця травня поточного року Київ планує отримати технічно-економічне обґрунтування проекту "Tram-Train", який дозволить з'єднати лівий та правий береги Дніпра. Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, йдеться на сайті відомства.

"Цей проект дозволить з'єднати швидкісним сполученням лівобережні житлові масиви та адміністративно-ділове ядро міста, що дозволить істотно скоротити час транспортних поїздок. За розрахунками на транспортній моделі, попит на "Tram-Train" становить близько 240 тисяч пасажирів на добу. Загальна протяжність лінії складе 37,2 км, із яких 14,7 км – інфраструктура швидкісного трамваю. Решта – інфраструктура залізниці", – заявив Ілля Сагайдак.


Зазначається, що лінія "Tram-Train" включатиме два маршрути: "Милославська" – "Північна", та "Дарниця" – "Кільцева дорога". Обидва проходитимуть через Дарницький залізничний міст.

Для реалізації системи "Tram-Train" передбачається будівництво примикання, що поєднає троєщинську лінію швидкісного трамваю із залізницею в районі станції "Троєщина-2", будівництво примикання, що поєднає борщагівську лінію швидкісного трамваю із залізницею в районі Повітрофлотського шляхопроводу, будівництво розгалуження на Березняках, яке дозволить потягам, які рухаються з Троєщини та на Троєщину, оминати станцію Дарниця, та будівництво пересадкової платформи "Либідська".

До слова, "Tram-train" – це особлива рейкова система з підвищеними експлуатаційними характеристиками завдяки можливості одночасної експлуатації на трамвайній і залізничній інфраструктурі. Б

Прочитано 23 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.