wrapper

Среда, 08 февраля 2017 21:33

Скандал на Черкащині: Бойовику "ДНР" виділили 2 га землі

Оцените материал
(0 голосов)

Жителі села Матусів Шполянського району обурені тим, що, за їх словами, чоловік, який зрадив Батьківщину і нині воює за ДНР, отримав у селі ділянку землі в 2 га. Про це селяни повідомили «Прочерку», повідомляє місцеве видання "Почерк".

Родичі чоловіка проживають у селі. Вони ж, за словами селян, і подали документи на отримання землі.

"В нашому селі народився і виріс Добренко Сергій Михайлович, який проживав в Донецьку, а коли розпочалася війна, то він, офіцер ЗСУ, перейшов на бік ДНР. Не дивлячись на це, рішенням сільської ради йому виділяють 2 га землі, як учаснику АТО", - йдеться у повідомленні жителів села Матусів.

Вони також додають документальне підтвердження того, що Сергій Добренко нині воює за так звану Донецьку народну республіку – указ голови "республіки" про призначення Сергія Добренка "Руководителем аппарата Совета обороны ДНР".

 640x806-images-news-012017-276643dc86462b42da2958b1fd08a683

Те, що Добренко Сергій Михайлович отримав земельну ділянку в селі Матусів, підтверджує зведений реєстр.

 640x301-images-news-012017-.thumbs-e4ac38eee89ba60506dff351139ab260 930 0 0

Перший заступник голови Шполянської РДА Юрій Козоріз сказав, що перебуває в шоці від новини, озвученої журналістом «Прочерку», і пообіцяв розібратись у питанні «завтра-післязавтра».

Сільський голова села Матусів Василь Колісник сказав, що про ситуацію знає, але землю виділяли ще до того, як він став сільським головою. Коментувати цю ситуацію пан Колісник не схотів, сказавши лише, що справу розслідує СБУ, яка раніше листом повідомляла сільраду про відкриття відповідної справи.

Знає про цю ситуацію і головний військовий комісар області Євген Курбет. Він повідомив, що чоловік був офіцером ЗСУ, проходив службу у місті Донецьк, а потім демобілізувався і переїхав в так звану ДНР, де навіть отримав «чин».

Прокуратура області, в свою чергу, розіслала по місцевим ЗМІ прес-реліз, в якому йдться про наступне:

"Прокуратурою області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна Республіка".

Зловмисник, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області та будучи полковником Збройних Сил України, у 2014 році перейшов на бік ворога та на цей час активно приймає участь у діяльності терористичної організації "Донецька народна Республіка".

У зв’язку з тим, що вказана особа переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, її оголошено у всеукраїнський розшук та надано судом дозвіл на його затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої".

Сьогодні стало відомо, що за фактом виділення у власність жителю Черкащини, який бере участь у діяльності терористичної організації «Донецька народна Республіка» земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 га в селі Матусів Шполянського району Черкаської області, 31.01.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

На цей час слідчим та процесуальним керівником вживаються заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин справи, забезпечення прийняття законного і неупередженого процесуального рішення.

Прочитано 288 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.