wrapper

Среда, 08 февраля 2017 18:46

Освіта для дітей з зони АТО стане доступнішою

Оцените материал
(0 голосов)

Верховна Рада ухвалила Закон №5089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки дітей, які постійно проживають в зоні проведення антитерористичної операції у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення». Про це йдеться в Фейсбуці на сторінці Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, повідомляє "Україна небайдужа". 

"Відтепер, випускники шкіл з лінії розмежування отримуватимуть таку ж підтримку у межах державної цільової програми, яку отримують діти із зони АТО.

Вона передбачає, зокрема, повну або часткову оплату навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення, безкоштовне забезпечення проживання в гуртожитках та ін.

Ухвалення цього законопроекту надзвичайно важливе, адже більшість родин, які проживають поруч із зоною проведення АТО, не в змозі забезпечити своїм дітям якісну вищу або професійно-технічну освіту. Через російську агресію діти не можуть реалізуватись в омріяній сфері і відчувають себе абсолютно не потрібними суспільству, що надзвичайно впливає на їхній і так пригнічений стан!" - наголошує Кулеба.

Перелік населених пунктів, які підпадають під дію Закону, за посиланням.

Прочитано 186 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.