wrapper

Четверг, 16 февраля 2017 18:49

ЗМІ з'ясували, чому обмін полоненими ніяк не зрушить з місця

Оцените материал
(0 голосов)

Стало відомо, чому у Мінську вже тривалий час не можуть погодити процедуру обміну полоненими. Як повідомили ТСН джерела серед учасників переговорного процесу, частина з затриманих українською стороною не мають бажання повертатись до терористичних "ДНР" та "ЛНР".

ТСН не повідомили, скільки саме осіб з 228, присутніх у списку, наданому бойовиками, відмовляються від обміну, але зазначили, що таких людей "не один і не два, а дуже і дуже багато".

Учасники переговорів від бойовиків тим часом не вірять, що їхні колишні поплічники відмовляються повертатись. Також відмовляються від відеозвернень "відмовників", оскільки ті можуть бути начебто "записані під тортурами".

Тому нині переговори зводяться до пошуку механізму, завдяки якому вдасться довести стороні бойовиків, що не всі особи з їхніх списків прагнуть повернення. Українська сторона проробляє можливість залучення міжнародних організацій до процесу верифікації того, що затримані дійсно не хочуть повертатись. Ці обставини значно уповільнюють звільнення полонених українців.

"Ми розуміємо, що це пастка для нас, бо цей механізм верифікації може затягнутись на цілий рік", - зазначило джерело.

Прочитано 12 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.