wrapper

Пятница, 17 февраля 2017 15:29

Єфремову відмовили в оскаржені арешту. Наступний суд - 17 березня

Оцените материал
(0 голосов)

Апеляційний суд Києва переніс засідання у справі екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова на 15 березня. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Адвокати намагалися оскаржити перший арешт Єфремова, згідно з яким він повинен провести за ґратами до 17 березня. Однак адвокатам відмовили, так як срок оскарження закінчився кілька місяців тому. Тому прокурори вважають проведення засідання недоцільним, адже Єфремову уже 4 рази продовжували арешт. Таким чином, Єфремов буде перебувати під арештом до 17 березня.

Крім цього, суд задовольнив клопотання адвокатів, які вимагали, щоб прокурори надали оригінали документів, оскільки, за їхніми словами, в документах немає доказів злочинів.

Сам Єфремов висловив незадоволення таким рішення. Про це пише сам екс-регіонал у Фейсбуці:

"Апелляционный суд г. Киева в очередной раз перенес рассмотрение моего дела на 15 марта 2017 года. На сегодняшнем заседании прокурор не предоставил суду оригиналы документов по делу. Это полное безобразие. В дело подложены какие-то бумажки (я даже копиями это назвать не могу) вместо оригиналов и этот произвол продолжается уже восьмой месяц!" - написав він.

4 січня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); у пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також Єфремова звинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прочитано 7 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.