wrapper

Пятница, 17 февраля 2017 16:24

Цукерберг розповів про зміни, які очікують Facebook

Оцените материал
(0 голосов)

Марк Цукерберг планує зайнятися розвитком соціальної інфраструктури для формування глобального співтовариства на базі заснованої ним соцмережі Facebook. Про це він написав у четвер, 16 лютого, в зверненні до користувачів, пише DW.

"Зараз по всьому світу є люди, які залишилися за бортом глобалізації, і руху, що виступають за відхід від глобальних зв'язків", - констатував засновник Facebook.

У зв'язку з цим Цукерберг хоче перейти від формату соцмережі для друзів і сім'ї до розвитку глобальної соціальної інфраструктури.
"У такі часи, як зараз, найважливіше, що ми в Facebook можемо зробити - це створити соціальну інфраструктуру, щоб дати людям можливість вибудувати глобальне співтовариство, яке працює для всіх нас", - підкреслив Цукерберг.

Він виділив п'ять основних напрямків - розвиток взаємної підтримки, забезпечення безпеки, інформованості, громадянської активності та залучення представників різних культур і поглядів.

Зокрема, говорячи про поширення інформації, Цукерберг висловив стурбованість з приводу персоналізації пошуку і показу інформації, при якій користувач бачить тільки те, що йому подобається і відповідає його поглядам і поширення фейковий новин.

На думку Цукерберга, проблемою є і те, що сенсаційні і прості повідомлення поширюються швидше за інші.

"У гіршому випадку, відбувається спрощення важливих тем і їх гіперболізація до крайнощів", - поскаржився глава соцмережі.
Щоб обмежити поширення кричущих заголовків, Facebook вводить алгоритми з обліку, чи читав користувач статтю за посиланням, перш ніж нею поділитися.

Ця обставина впливає на показ таких матеріалів в стрічці новин користувачів.

Крім того, Цукерберг зазначив, що Facebook розробив штучний інтелект, який повинен розпізнавати заборонений контент. Ця технологія почне частково застосовуватися вже в 2017 році.

Прочитано 6 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.