wrapper

Пятница, 24 февраля 2017 10:28

В Житомирській та Рівненській облрадах шукали документи, підтверджуючі сепаратизм

Оцените материал
(0 голосов)

Працівники Служби безпеки України проводять обшуки та виїмку документів в обласних радах Рівненської та Житомирської областей.

Як повідомляє рівненський потрал «РадіоТрек» з посиланням на прес-секретаря управління СБУ у Рівненській області Інну Іллючок, обшуки здійснюють на вимогу Генпрокуратури.

«Працівники СБУ вилучають проекти рішень, що стосуються федералізації України, створення, створення спеціальних економічних зон, виборності губернатора, керівників правоохоронних органів, відновлення економічних зв’язків з Росією та надання російській мові особливого статусу тощо», – розповіла речниця обласного управління СБУ.

Як зазначає ЛІГА.net, інформацію про обшуки в приміщенні Житомирської обласної ради підтвердила речник СБУ Олена Гітлянська. За її словами, слідчі дії проводяться в межах кримінального провадження, про яке говорили на останньому брифінгу голова СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко.

Гітлянська уточнила, що йдеться «про те, що в деяких облрадах деякі депутати виносили на голосування рішення, які суперечать Конституції».

Нагадаємо, 21 лютого Служба безпеки України звинуватила Росію в підкупі представників місцевої і центральної влади для просування ідей прихованої федералізації держави. Про це повідомили на брифінгу глава СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко.

За їх словами, прихована федералізація України у вигляді вільних економічних зон, виборів губернаторів, надання російській мові особливого статусу, знищення вертикальних структур управління тощо є однією з основних цілей політики РФ щодо України.

Просувають ці ідеї різні невідомі широкому загалу організації та ініціативи, зокрема «Громадська рада Дніпропетровська», «Харківська Слобожанщина», «Соціальне Запоріжжя», «Одеса за порто-франко». За даними СБУ і ГПУ, всі їхні форуми, круглі столи, петиції проводяться за гроші Росії.

Прочитано 8 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.