wrapper

Четверг, 23 февраля 2017 10:45

Вчені виявили три планети, що придатні до життя

Оцените материал
(0 голосов)

Вчені виявили у зірки TRAPPIST-1 сім планет розміром із Землю, на трьох з яких умови підходять для існування життя, оскільки вони, імовірно, мають воду і густу атмосферу.

Трансляція прес-конференції NASA велася на сайті агентства, а опис відкриття опубліковано в журналі Nature.

Планетну систему TRAPPIST-1 зараз спостерігають за допомогою космічного телескопа Hubble, щоб встановити наявність атмосфери на планетах.

"Це відкриття може бути суттєвим кроком у пошуку придатного для життя середовища, місць, які сприяють життю", - зазначили у NASA.

Зірка TRAPPIST-1 розміром з Юпітер і масою 8% від сонячної розташована приблизно за 39 світлових років від нас.

Зазначається, що на всіх семи планетах потенційно може бути вода, а три розташовані на такій відстані від зірки, при якому можливе існування життя. Так, на трьох найближчих до зірки планетах може бути занадто спекотно для існування життя, на найбільш віддаленій - занадто холодно, тому для пошуків життя найцікавіші три планети.

Прочитано 9 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.