wrapper

Воскресенье, 02 апреля 2017 14:27

«Київводоканал» продовжує переведення киян на платіжки з внесеними нарахуваннями

Оцените материал
(0 голосов)

 Як повідомляється на сайті КМДА, для упорядкування взаєморозрахунків і формування історії споживання послуг ПАТ «АК «Київводоканал» продовжує переводити абонентів на платіжки з внесеними нарахуваннями на основі наданих показів лічильників. Так, цього місяця вже заповнені квитанції отримали 11,6 тис. квартир у Деснянському та Оболонському районах. Зокрема, це будинки, що обслуговуються житлово-експлуатаційними компаніями №№ 305, 501, 502, 503.

 

Як наголошує підприємство, у Києві, як і в більшості обласних центрів України, також відмовляються від квитанцій самозаповнення, оскільки вони надають змогу несумлінним споживачам взагалі нічого не вписувати у платіжки або вносити занижені цифри. Це негативно позначається на гаманцях мешканців без лічильників: саме між ними порівну розподіляється обсяг спожитої будинком води, після відрахування обсягу, використаного за квартирними лічильниками, витрат виконавця, юридичних і фізичних осіб-підприємців – власників або орендарів приміщень. Тобто фактично кияни, які не мають приладів обліку, сплачують за сусіда. Формування квитанцій із внесеними даними та періодична перевірка – контрольне зняття показників – унеможливлять такі ситуації.

При підготовці «нових» платіжок враховується наявна в системі інформація, зокрема, поточні/попередні покази, самостійно передані споживачами, внесені операторами в точках прийому чи відображені в актах проведених контрольних звірок, у банківських реєстрах.

Наразі такі квитанції отримали будинки, що знаходяться у близькому доступі до центрів обслуговування «Київводоканалу».

Для того, щоб перехід був максимально легким, а розрахунки чіткими, підприємство просить киян регулярно передавати покази лічильників одним із зручних способів через:

  • окрему графу «Поточні на дату сплати» у платіжному повідомленні;
  • мобільний додаток «Viber»;
  • сайт підприємства # кнопка «Лічильники»/«Надати показники лічильників»;
  • контакт-центр «Київводоканалу» – (044) 202 02 02 (після 20:00 – надиктувати на автовідповідач);
  • контакт-центр Центру комунального сервісу (ЦКС) – (044) 247 40 40;
  • центри обслуговування ЦКС (адреси та графік роботи на http://cks.kiev.ua/contacts);
  • центри обслуговування «Київводоканалу» (адреси та графік роботи на # кнопка «Для дому»/«Центри з укладення договорів»).

Варто зауважити, що це передбачено пунктом 2.5 публічного договору між ПАТ «АК «Київводоканал» та споживачами про надання послуг із централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) і пунктом 14 Правил, затверджених постановою Кабміну № 630 від 21.07.2005.

Прочитано 1021 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.