wrapper

Вторник, 22 августа 2017 21:37

МОН спростувало фейк про шкільні триместри

Оцените материал
(0 голосов)

Міністерство освіти відреагувало на поширення у мережі неправдивої інформації щодо того, що нібито українські школи «планово переходять на навчання за триместрами». Варто зазначити, що псевдоновину протягом тривалого часу активно поширювали користувачі мережі, в тому числі, у Facebook.

Зокрема, у МОН наголошують, що відомство не вирішує, якою має бути структура навчального року, це роблять школи за погодженням з місцевими органами влади.

«Щодо структури навчального року Міністерство просить дотримуватися лише трьох правил, що регламентовані законодавством. Перше – початок навчального року має припадати на 1 вересня. Друге – навчання має закінчуватися не пізніше 1 липня. Третє – канікули впродовж навчального року (не враховуючи літніх) мають тривати не менше 30 днів», - йдеться у повідомленні Міністерства освіти.

За словами начальника відділу державно-громадського управління освітою МОН Сергія Дятленко, у межах цієї рамки школи самі вирішують, яку структуру навчального року формувати та як планувати власну роботу.

«Ми вже давно не втручаємося у цей процес і переконані, що й центральна влада не має втручатися у такі дрібні деталі роботи шкіл, адже кожен окремий заклад значно краще знає, як, враховуючи їхній внутрішній розпорядок, умови роботи та плани, сформувати структуру навчального року», - повідомив Дятленко.

Джерело

Прочитано 1669 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.